Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Japānas tramplīnlēcējs Kasai gatavojas kā pirmais piedalīties astotajās Ziemas olimpiskajās spēlēs

Japānas tramplīnlēcējs Noriaki Kasai var kļūt par pirmo sportistu, kurš piedalījies astoņās Ziemas olimpiskajās spēlēs, jo iekļuvis savas valsts izlasē startam februārī paredzētajās sacensībās Phjončhanā.

Olimpisko debiju patlaban 45 gadus vecais sportists piedzīvoja 1992.gadā Albērvilā, bet pašreizējo rekordu - septiņas ziemas Olimpiādes, viņš dala ar patlaban dopinga apsūdzību dēļ nežēlastībā kritušo krievu kamaniņu braucēju Albertu Demčenko.

1994.gadā Lillehammerē Kasai ieguva sudraba godalgu komandu sacensībās, bet 2014.gadā Sočos tika pie sudraba lēcienos no lielā tramplīna un bronzas komandu sacensībās. Pirms četriem gadiem viņš kļuva par vecāko olimpisko medaļnieku tramplīnlēkšanā.

Pasaules kausā Kasai startē kopš 1988.gada un guvis 17 uzvaras.

Kasai patīk tramplīnlēkšanas kults Somijā, kur Helsinku pankroka grupa Van Dammes ierakstījuši viņam veltītu singlu Misters Noriaki Kasai. Tāpat arī poļu reperis Koldi savulaik sacerēja japāņu leģendai veltītu dziesmu.

Demčenko, kurš Sočos ieguva olimpisko sudraba medaļu, ir viens no tiem 11 Krievijas sportistiem, kurus decembrī par dopinga pārkāpumiem Sočos Starptautiskā olimpiskā komiteja no olimpiskajām spēlēm diskvalificēja uz mūžu.

Absolūtais rekordists pēc aizvadīto olimpisko spēļu skaita ir Kanādas jātnieks Aiens Millers, kuram 2012.gadā Londonā bija desmitās spēles. Latvijas šāvējam Afanasijam Kuzminam un Austrijas burātājam Hūbertam Raudašlam ir deviņas olimpiskās spēles.

Tikmēr ziemā no Latvijas sportistiem rekordisti ir kamaniņu braucēja Anna Orlova un biatlonists Ilmārs Bricis, kuri piedalījās sešās Olimpiādēs starp 1992. un 2010.gadu. Kaut Bricis 47 gadu vecumā joprojām turpina karjeru, viņš, visticamāk, paliks ārpus Latvijas izlases sastāva Phjončhanā, jo tur valstij biatlonā būs tikai divas vīru vietas.

Ziemas olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9.līdz 25. februārim.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi