Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunajā gadā jaunas vēsmas

Andrejs Rastorgujevs sasniedz sezonas labāko rezultātu un kvalificējas masu startam.

Labākais starts Pasaules kausā pēdējo divu sezonu laikā. Andrejs Rastorgujevs Oberhofā ar ātru slēpojumu un gandrīz perfektu šaušanu 10 kilometru sprintā izcīna 12. vietu.

Pēdējoreiz tik augstu vietu Pasaules kausā latviešu biatlonists bija izcīnījis 2019. gada martā, kad Holmenkollenā masu startā ieņēma 11. vietu. Kopš tā brīža iekļūšanu labāko divdesmitniekā bija jāuzskata par retumu. Rastorgujevs trešdien sprintu sāka ar 22. numuru. Uz guļus šaušanu viņš ieradās neierasti ātri, pirmo apli veicot ar ceturto ātrāko laiku. Diemžēl ātrais temps neatmaksājās, kas rezultējās ar ne pārāk raitu un neprecīzu šaušanu, kur neaizvērts palika viens mērķis. Noslēpojis soda apli, viņš kontrolatzīmē uzrādīja 27. rezultātu. Ļoti ātrs slēpošanas temps bija arī otrajā aplī. Šaušanu stāvus Rastorgujevs veica precīzi un uzkāpa līdz pat 7. pozīcijai. Pēdējā aplī viņš noslīdēja līdz 12. vietai. Oberhofā Pasaules kausa posms risinās otro nedēļu pēc kārtas. Piektdien stafetē startēs vīru kvarteti, bet svētdien notiks masu starti. Tas nozīmē, ka Rastorgujevs, pateicoties augstajai vietai sprintā, kvalificējās masu startam, kur iekļuva 25 labākie no kopvērtējuma un pārējie pieci labākie konkrētajā posmā jeb šajā gadījumā sprintā.

"Starts bija labs, bet ne izcils," sarunā ar laikrakstu Diena pēc sezonas labākā snieguma atklāja Rastorgujevs. "Šodien sanāca šaušana, lai gan nebija 100 procentu. Slēpes slīdēja, un pats jūtos labi. Jaunajā gadā biju augstkalnes treniņnometnē Itālijā. Varbūt pirmajā nedēļā Oberhofā nebiju vēl aklimatizējies, bet tagad jūtos labāk un esmu labāk adaptējies. Sprintā trasē bija brāzmains vējs gan šautuvē, gan trasē."

Pasaules čempionāts šogad notiks Pokļukā, Slovēnijā. Tas sāksies 10., bet noslēgsies 21. februārī. "Galvenais starts ir pasaules čempionāts, kam gatavojos. Pamazām jāliek klāt. Ir palicis mazāk kā mēnesis. Domāju, ka pasaules čempionātā būs sasniegts fiziskās formas pīķis. Kondīcija šobrīd ir laba. Pēc pēdējā sagatavošanās posma jūtos diezgan labi. Tad jau skatīsimies, kā būs tālāk. Ja šaušanu un slēpošanu izdosies savienot kopā, viss būs kārtībā." Sezonas sākums Rastorgujevam neizdevās tik labs, kā cerēts, un viņš norāda uz kopējā līmeņa paaugstināšanos. "Analizējām sezonas sākumu. Rezultāti ir ļoti blīvi, ko redzējām arī šodien. Kļūdies par vienu reizi vairāk un atrodies pavisam citā rezultātu ailē. Konkurence ir vēl ciešāka nekā iepriekš. Ja pieļauj vairākas kļūdas, esi krietni aizmugurē. Kopējais līmenis viennozīmīgi ir krietni audzis." 

Latvijas biatlona izlases galvenais treneris Ilmārs Bricis arī atzina, ka trasē trešdien pūta brāzmains vējš. 

"Oberhofā šobrīd ir kārtīga ziema ar mīnus trīs četriem grādiem un ar diezgan stipru brāzmainu vēju. Priekš Oberhofas tie ir ļoti labi laikapstākļi. Šosezon Andrejs ir vairākas reizes neslikti noslēpojis. Šoreiz izdevās tikt galā ar šaušanu stāvus, kas bija atslēgas moments labajam startam. Protams, viņam ir bijušas labākas un sliktākas dienas slēpošanā, bet parasti visu izšķir šaušana. Vienmēr var vēlēties labāku šaušanu, ja nav kļūdu, bet šādos apstākļos arī viens soda aplis ir labi."

Lielas problēmas Latvijas labākajai biatlonistei Baibai Bendikai šosezon sagādā stāvus šaušana. "Vai ir izdevies atrisināt problēmas stāvus šaušanā, to parādīs tikai sacensības. Lielā mērā esam ar visu tikuši galā. Visam vajadzētu būt kārtībā tehniskajā ziņā, bet vēl vajadzīga pārliecība. Ar noskaņojumu Baibai viss ir kārtībā," komentēja Bricis.

Ceturtdien Oberhofā sprinta sacensības dāmām.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi