Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunu Covid-19 gadījumu starp Latvijas biatlonistiem nav, tomēr mainīts izlases sastāvs

Jaunu Covid-19 gadījumu starp Latvijas biatlonistiem nav, tomēr mainīts izlases sastāvs Pasaules kausa pirmajā posmā, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Gundars Upenieks.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim. 

Trešdien Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ziņoja, ka Covid-19 konstatēts Latvijas, Krievijas un Moldovas delegācijās, bet ceturtdien nāca klajā ar vēsti, ka inficētie ir arī Rumānijas un Francijas komandās. Kā skaidroja Upenieks, pozitīvs tests bijis vienam no izlases tehniskajiem darbiniekiem, bet tie sportisti, kuri jau šobrīd ir Somijā, bijuši Covid-19 negatīvi.

Trešdien Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ziņoja, ka Covid-19 konstatēts Latvijas, Krievijas un Moldovas delegācijās. Kā skaidroja Upenieks, pozitīvs tests bijis vienam no izlases tehniskajiem darbiniekiem, bet tie sportisti, kuri jau šobrīd ir Somijā, bijuši Covid-19 negatīvi.

"Somijā ieradušies Roberts Slotiņš, Annija Sabule un Andrejs Rastorgujevs. Savukārt par tiem, kas bija Zviedrijā, nolēmām viņus sūtīt mājās, ņemot vērā risku, ka var būt kāds jauns pozitīvs Covid-19 gadījums. Tā vietā šodien izlasei Somijā vajadzētu pievienoties junioriem," stāstīja Upenieks.

Latvijā atgriezušies Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise, savukārt uz Somiju devušies Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus pirmajā posmā pildīs Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pirmdienas.

Ja Bendikai un Bricim piektdien paredzētie Covid-19 testi būs negatīvi, tad viņi varētu pievienoties turpat Somijā gaidāmajam otrajam posmam.

Pasaules kausa sezonas starts paredzēts šajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Kontiolahti. Sestdien paredzētas sacensības individuālajās distancēs, bet dienu vēlāk notiks sprints.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Kontiolahti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi