Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Juheuga atgriežas Tour de Ski čempiones tronī

Norvēģijas distanču slēpotāja Terēza Juheuga svētdien izcīnīja uzvaru prestižo Tour de Ski sacensību pēdējā distancē, nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā.

Juheuga seriālā triumfēja arī 2014. un 2016.gadā. "Tour de Ski" titulētākā slēpotāja ar četrām uzvarām ir latvietes Patrīcijas Eidukas trenera Justīna Kovaļčuka.

Pēdējā posmā slēpotājām bija jāveic desmit kilometru distance, no tās pēdējie trīsarpus kilometri pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi. Kopvērtējumā līdere bija Juheuga, kura par trim sekundēm apsteidza savu tautieti Astridu Unrenholdu-Jākobsenu, bet 14 sekundes atpalika krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šajā pēdējās sacensības notiek ar kopēju startu, nevis iedzīšanā. Pirms izšķirošā kāpuma vadībā bija Juheuga un Heidi Venga, kura tūrē uzvarēja 2017. un 2018.gadā. Pēdējos kilometros Juheuga neatstāja sāncensei nekādu cerību, finišēdama pēc 34 minūtēm un 21,6 sekundēm.

Venga uzvarētājai zaudēja 50,3 sekundes, pērnā gada čempione Ingvilda Estberga atpalika 54,5 sekundes, bet Ņeprjajeva bija 57,1 sekundi lēnāka. Pārējās sportistes zaudēja vairāk nekā minūti.

"Tour de Ski" kopvērtējumā uzvarēja Juheuga, kura tuvāko sekotāju Ņeprjajevu summā apsteidza par vienu minūti un 11,1 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēja Estberga atpalika vienu minūti un 17,5 sekundes.

Latvijas slēpotāja Eiduka startēja pirmajos trīs posmos, pēc kuriem kopvērtējumā bija 43.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1209 punktiem ir Juheuga, otro vietu ar 842 punktiem ieņem Venga, bet trešā ar 779 punktiem ir Ņeprjajeva.

Vēlāk pēcpusdienā trasē dosies vīri, šajās sacensībās piedaloties arī latvietim Indulim Bikšem. Kopvērtējuma līderis ir norvēģis Juhaness Klēbo, kurš par nieka sekundi apsteidz krievu Aleksandru Boļšunovu.

Šajā sezonā tūres balvu fonds ir 560 000 Šveices franku jeb aptuveni 515 000 eiro.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi