Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

K.Zvejniekam pirms pasaules čempionāta 5.vieta Universiādes slalomā

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien izcīnīja piekto vietu Kazahstānas pilsētā Almati notiekošajā Universiādē slaloma sacensībās.

Latvietis pirmajā braucienā trasi veica 56,97 sekundēs, kas deva augsto ceturto vietu, bet no pirmā trijnieka viņš tobrīd atpalika vienu sekundes desmitdaļu.

Tomēr otrajā braucienā K.Zvejnieks uzrādīja astoto laiku, kas divu braucienu summā lika atkāpties uz piekto vietu.

Visu goda pjedestālu aizņēma Austrijas kalnu slēpotāji, bet par uzvarētāju tika kronēts Riharts Leitgebs, kuram K.Zvejnieks divu braucienu summā zaudēja 1,60 sekundes. Savukārt no goda pjedestāla siguldietis atpalika 0,19 sekundes. K.Zvejnieks par parādīto sniegumu nopelnīja 17,91 FIS kategorijas punktu.

Tikmēr Kristapa brālis Miks izcīnīja 23.vietu 38 finišējušo sportistu konkurencē, tiekot pie 35,04 FIS kategorijas punktiem.

Līdz ar to Latvijas kalnu slēpotāji noslēguši dalību Universiādē un dosies uz Sanktmoricu, kur šodien sāksies pasaules čempionāts.

LETA jau vēstīja, ka K.Zvejnieks trešdien izcīnīja zelta medaļu Alpu kombinācijas sacensībās. Savukārt supergigantā viņš ierindojās 14.vietā, bet milzu slalomā latvietim astotā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas šorttrekists Endijs Vīgants mespēja sasniegt ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē.

Vīgants savā priekšskrējienā palika trešais. Ceturtdaļfinālam kvalificējās katra priekšskrējiena divi ātrākie sportisti, kā arī divi labākos rezultātus uzrādījušie trešo vietu ieguvēji, bet Vīgants nebija starp šiem sportistiem.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš aizvadītajās 1500 un 500 metru distancēs Vīgants nepārvarēja priekšsacīkstes.

Ziemas Universiādē studenti 12 sporta veidos sacentīsies līdz trešdienai. Dalībai Universiādē akreditētās 64 valstis un vairāk nekā 2000 atlēti.

Latviju sacensībās pārstāv sportisti no astoņām Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Liepājas Universitātes (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Biznesa augstskola Turība (BAT).

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2015.gadā Spānijā un Slovākijā, neviens Latvijas sportists netika pirmajā desmitniekā, kamēr 2013.gadā Itālijā valsts godu sacensībās pārstāvēja gandrīz 40 dalībnieku delegācija piecos sporta veidos. Latvijai labākās bija divas astotās vietas, ko izcīnīja hokeja izlase, kā arī Kristaps Zvejnieks slaloma sacensībās.

Papildināta ar kalnu slēpotāju izcīnītajiem FIS punktiem un šorrtrekista Vīganta rezultātu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi