Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kalgari kandidatūras pretinieki pauž atbalstu sāncensei Stokholmai

Kanādas Nodokļu maksātāju federācija (CTF) atbalsta Stokholmas kandidatūru 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, vēsta Calgary Herald.

CTF ir pret Kalgari kandidatūru, jo uzskata, ka Stokholmas piedāvājums vairāk balstās uz privāto, nevis publisko finansējumu.

CTF pārstāvji Kalgari dienvidaustrumos pie IKEA veikala veica demonstrāciju, kurā bija ietērpušies Zviedrijas karogos un rokās turēja šķīvi ar gaļas bumbiņām.

"Kalgari vismazāk par visu ir vajadzīgi lielāki nodokļi, parādi un nepareiza vadība. Olimpiskajām spēlēm nav jātērē miljardi no nodokļu maksātāju kabatas. Ja uzņēmumi vēlas ieguldīt savu naudu, tad kāpēc ne? Stokholma cer, ka olimpisko spēļu rīkošanai nevajadzēs izmantot nodokļu maksātāju naudu," Calgary Herald citē CTF Albertas provinces nodaļas vadītāja Franko Terracano teikto.

CTF lēš, ka 2026.gada olimpiskās spēles katrai Kalgari mājsaimniecībai izmaksās 2000 dolāru (1700 eiro).

Šomēnes Stokholmas kandidatūra, kurā renes sporta veidu rīkošana uzticēta Siguldai, tika oficiāli iekļauta saīsinātajā 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas kandidāšu sarakstā. Tajā ir arī Kanādas pilsēta Kalgari un Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotais pieteikums.

Tiesa pēc septembrī notikušajām vēlēšanām par Stokholmas vadīšanu vienojušās Zaļā partija un centriski labējā partiju apvienība Alliance - abas uzskata, ka pilsētai nevajadzētu uzņemties 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu.

Kā lielākos pretargumentus jaunā Stokholmas pilsētas vara min lielās izmaksas un apdraudējumu videi.

Līdz 11.janvārim jāiesniedz pilnībā aizpildīts kandidatūras pieteikums, bet līdz 12.aprīlim jābūt iesniegtam pēdējām pašvaldību un valsts garantijām par drošību un vīzām.

Jau iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ieviesa programmu Agenda 2020, kas nodrošina labvēlīgas iespējas spēļu organizatoriem. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc Stokholma par partneri izvēlējusies Siguldu, jo tajā jau ir gatava kamaniņu trase.

Vēl 9.oktobrī SOK publicēja aptaujas datus, kurā 49% Stokholmas iedzīvotāju atbalstīja olimpisko spēļu rīkošanu, bet 25% bija pret.

SOK lēmumu par 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu saimnieci pieņems jau nākamā gada jūnijā.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Top komentāri

Bet Latvijai gan naudas ir, cik uzi
B
Rūpnieku jau mums nav...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi