Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kalgari mērs: Pozitīvs referenduma iznākums negarantē olimpisko spēļu rīkošanu

Gadījumā, ja Kalgari iedzīvotāji nobalsos par pilsētas kandidēšanu uz 2026.gada olimpisko un paraolimpisko spēļu rīkošanu, tas automātiski negarantē to, ka kandidatūra tiks virzīta nākamajā fāzē, paziņojis pilsētas mērs Nahīds Nenši.

Nākamajā otrdienā Kalgari notiks tautas balsošana par to, vai pilsētai turpināt cīņu par 2026.gada Olimpiādes rīkošanu. Šonedēļ iepriekš savas balsis nodevuši jau 54 442 pilsētas iedzīvotāji.

Nenši pauda gandarījumu par augsto aktivitāti dienās, kurās varēja nobalsot iepriekš, uzsverot, ka zema līdzdalība būtu pats sliktākais referenduma iznākums.

"Pēc referenduma dome lems par to, vai kandidatūru virzīt tālāk vai apturēt. Ja referendumā tiks nobalsots pret kandidatūru, pieņemu, ka dome balsos par darbu pārtraukšanu. Ja referendumā balsos par kandidatūru, tad tas tik un tā automātiski nenozīmē to, ka kandidatūra tiks atstāta spēkā," CBC citē Nenši teikto.

Kalgari mērs pieļauj iespēju, ka olimpisko spēļu atbalstītāju un pretinieku skaits būs aptuveni līdzīgs, taču labprāt vēlētos, lai referendums noslēgtos ar pēc iespējas lielāku balsu pārsvaru viena vai otra viedokļa paudējiem.

"Pozitīvs iznākums referendumā ļauj turpināt darbu, bet dome patur tiesības pārtraukt procesu, ja vienošanās nav izdevīga vai kandidatūra ir pret Kalgari pilsētas interesēm," teica Nenši.

Ja Kalgari nesaglabās savu pieteikumu, uz 2026.gada spēļu rīkošanu kandidēs vairs tikai Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma un Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco apvienotais pieteikums.

Stokholmas kandidatūra, kurā renes sporta veidu rīkošana uzticēta Siguldai, ir oficiāli iekļauta saīsinātajā 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanas kandidāšu sarakstā. Tādējādi, ja tiks lemts par olimpisko spēļu rīkošanu Zviedrijā, sacensības daļēji risināsies arī Latvijā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) lēmumu par 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu saimnieci pieņems jau nākamā gada jūnijā.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi