Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalnu slēpošanas zvaigzne Hiršers beidzot piepildījis savu sapni

Sapnis ir piepildīts un sajūtas ir lieliskas, taču tam, ka beidzot izcīnīta olimpisko spēļu zelta medaļa, pa īstam varēs noticēt tikai apbalvošanas ceremonijā, pēc otrdien Phjončhanā piedzīvotā triumfa Alpu kombinācijas sacensībās sacīja titulētais austriešu kalnu slēpotājs Marsels Hiršērs.

Jau ziņots, ka Hiršers otrdien pēc nobrauciena atradās 12.vietā, bet ar lieliski veikto slalomu tehnisko disciplīnu speciālists svinēja gana drošu uzvaru kombinācijas summā.

Pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs Hiršers, līdz šim karjerā bija guvis vien vienu olimpisko medaļu, pirms četriem gadiem Sočos gūstot otro vietu slalomā, savukārt milzu slalomā viņš Sočos, kā arī 2010.gadā Vankūverā bija palicis uzreiz aiz goda pjedestāla.

"Sapnis ir piepildījies, lai gan šobrīd vēl nevaru apjaust, ka esmu kļuvis par olimpisko čempionu. Domāju, ka nākamo stundu laikā, bet jo īpaši apbalvošanas ceremonijā, šīs sajūtas radīsies," neilgi pēc sacensībām Hiršers sacīja medijiem.

"Ļoti daudz cilvēku, jo īpaši Austrijā, no manis gaidīja zelta medaļu. Priecājos, ka attaisnoju cerības. Līdz šim man cilvēki sacīja, tev ir lieliska karjera, bet joprojām nav olimpiskās zelta medaļas, tāpēc tagad sajūtas ir perfektas un neticamas," priecājās 28 gadus vecais kalnu slēpotājs, kurš pēc nākamās sezonas plāno likt punktu sportista karjerai.

Hiršers karjeras laikā sešas reizes kļuvis par pasaules čempionu, norādot, ka šobrīd šos titulus vērtē tikpat augstu kā Olimpiādes zeltu, taču ieteica žurnālistiem, šo jautājumu viņam uzdot rīt.

Austrietis atzina, ka aizvadījis lielisku nobraucienu, kas viņam deva iespēju savā kroņa disciplīnā slalomā izcīnīt uzvaru kombinācijā.

"Domāju, ka tas bija mans visu laiku labākais nobrauciens. Viss sanāca, kā plānots. Arī slalomā spēju atrast pareizās trajektorijas, tomēr uzvara nenāca viegli, jo Aleksis Pinturo bija ļoti tuvu. Esmu ļoti, ļoti laimīgs par šodienas rezultātu," laimē staroja izcilais austriešu kalnu slēpotājs.

Summā Hiršers francūzi Pinturo apsteidza par 0,23 sekundēm, bet trešo vietu salīdzinoši negaidīti guva vēl viens Francijas pārstāvis Viktors Mufā-Žandē, kurš pēc nobrauciena bija vien 29.pozīcijā. Jāpiebilst, ka Pinturo un Mufā-Žandē ir tuvi draugi, izbraukumos bieži dzīvojot vienā viesnīcas numuriņā.

Arī Pinturo pēc sacīkstēm atzina, ka ir piepildījis savu sapni. Viņam šī bija otrā olimpiskā medaļa karjerā, jo pirms četriem gadiem Sočos viņš bija trešais milzu slalomā, bet Alpu kombinācijā toreiz netika līdz finišam.

"Lepojos, ka atrodos šeit un cīnos par savu valsti Franciju, tāpēc sudraba medaļa ir kaut kas īpašs. Sapņa piepildījums," priecājās Pinturo. "Pēc nobrauciena es biju favorīts, tomēr, zinot, ko Marsels šosezon rādījis, īpaši slalomā, tas man bija smags uzdevums. Šodien viņš vienkārši bija spēcīgāks."

Tikmēr Latvijas šī brīža labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks guva 26.vietu, atkārtojot Latvijas rekordu olimpiskajā kalnu slēpošanā.

Zvejnieks pēc nobrauciena bija dalītā 51.vietā, bet slalomā spēja uzrādīt 14.labāko rezultātu. Ņemot vērā to, ka daudzi sportisti slalomā izstājās vai arī neizgāja uz starta, latvietis kombinācijas summā pakāpās uz 26.pozīciju.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi