Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kalnu slēpotājs Zvejnieks: Olimpiādē gribu pārspēt savus rekordus

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vēlas pārspēt savus iepriekšējos labākos sasniegumus, kas uzrādīti Olimpiādēs.

Pašlaik 25 gadus vecais Zvejnieks šobrīd gatavojas savām trešajām olimpiskajām spēlēm. Viņa labākais sasniegums ir 2010,gada Vankūveras Olimpiādē izcīnītā 37.vieta slalomā, kamēr milzu slalomā viņš pirms četriem gadiem Sočos bija 43.pozīcijā. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm Phjončhanā latvietis iecerējis startēt pilnīgi visās disciplīnās.

"Trasi Phjončhanā esmu redzējis tikai video. Pirms pāris gadiem tur bija testa sacensības Pasaules kausā, kur gan es nepiedalījos. Mums būs daži treniņbraucieni, tā kā varēs iepazīt trasi," aģentūrai LETA pastāstīja Zvejnieks. "Braucu mazliet agrāk ar domu, lai varētu iepazīties ar visiem apstākļiem un uz sacensību dienu man jau būtu iestājusies zināma rutīna."

Zvejnieks uz Phjončhanu izlido piektdien bet pirmie treniņbraucieni viņam paredzēti 8.-10.februārī. Pirmais starts latvietim paredzēts 11.februārī nobraucienā, divas dienas vēlāk būs sacensības Alpu kombinācijā, bet 15.februārī - supergigantā. Savukārt 18.februārī gaidāms milzu slaloms, bet Zvejnieka iecienītākā disciplīna - slaloms - paredzēta 22.februārī.

"Olimpiskajās spēlēs vēlos uzlabot savus sasniegumus, kādi man bijuši iepriekšējās Olimpiādēs un darīt visu iespējamo, lai starta dienā es būtu visgatavākais," kaujiniecisks bija Zvejnieks.

"Tehniski olimpiskajām spēlēm esmu gatavs, arī psiholoģiski. Sagatavošanās ciklā noteikti ir iztrūcis kāds posms, lai pilnvērtīgi sagatavotos ātruma disciplīnām. Bieži vien, kad biju ieplānojis piedalīties supergigantā un nobraucienā, laikapstākļu dēļ sacensības tika atceltas. Manā gadījumā tā bijis četras piecas reizes," atzina Zvejnieks. "Sagatavošanās posms līdz ar to ir bijis tāds sarežģīts un ne līdz galam. Tehniskajās disciplīnās savukārt ir bijuši ļoti daudz treniņu. Visas iespējas esmu izmantojis. Redzēsim, cik gatavs esmu."

Iepriekšējās sezonas laikā Zvejnieku piemeklējušas problēmas ar ceļgaliem, tāpēc pagājušajā vasarā viņš neesot trenējies tik intensīvi kā iepriekšējos gados. Tiesa, to latvietis pat tagad uzskata par ieguvumu, jo fiziski viņš šobrīd jūtoties labāk nekā iepriekšējos gados.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs sarucis līdz diviem, jo Zvejniekam kompāniju sastādīs vien Gasūna.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi