Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kamaniņu braucēja Bērziņa izcīna bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā

Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā, kas vienlaikus bija Pasaules kausa piektais posms.

Par Eiropas čempioni tika kronēta Itālijas kamaniņu braucēja Verēna Hofere, kura bija otrā abos braucienos, taču ar to pietika uzvaras izcīnīšanai.

Otro vietu guva vāciete Džesika Degenharda, kura uzvarētājai divu braucienu summā zaudēja 0,078 sekundes, bet Bērziņa un cita vāciete Izabella Rihtere dalīja trešo vietu, zaudējot 0,099 sekundes. Latviete abos braucienos startā un pirmajā starpfinišā bija līdere, bet finišā viņai bija divas trešās vietas.

Uzreiz aiz goda pjedestāla piektajā vietā palika Pasaules kausā pieaugušajiem rūdījumu guvusī Elīna Ieva Vītola, kura uzvarētājai zaudēja 0,340 sekundes. Braucienos viņai attiecīgi ceturtā un septītā vieta.

Tikmēr Justīne Maskale un Bona Frančeska Eiropas čempionātā bija 17. un 19.vietā, bet Pasaules kausa ieskaitē viņas bija par divām pozīcijām zemāk.

Junioriem puišiem Eiropas čempionātā un Pasaules kausa posmā piekto vietu izcīnīja jauniešu grupas vecuma sportists Gints Bērziņš, kurš čempionam Pāvelam Repilovam no Krievijas zaudēja 0,646 sekundes, bet no pirmā trijnieka atpalika 0,222 sekundes. Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu čempions Bērziņš pirmajā braucienā bija desmitais, bet otrajā uzrādīja otru labāko laiku.

Divnieku ekipāžām septītie Eiropas čempionātā un astotie Pasaules kausā bija Eduards Ševics - Mikeļševics/Lūkass Krasts, kuri čempioniem Maksam Rihardam Ēvaldam/Jākobam Jannušam no Vācijas divu braucienu summā zaudēja 1,628 sekundes. Braucienos latviešiem bija devītais un septītais rezultāts.

Bērziņi un Latvijas divnieku ekipāža piedalījās stafetē, taču tika diskvalificēta.

Sestdien un svētdien turpat Vinterbergā notiks Pasaules kausa sestais posms jauniešiem un junioriem.

Jauniešu A grupā startē no 2002. līdz 2004.gadam dzimuši sportisti, bet junioru grupā cīnās 2000. un 2001.gada dzimuši kamaniņu braucēji.

Bērziņš iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējos trijos etapos viņš bija otrais, triumfējot kopvērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi