Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kamaniņu braucēja Cauce sestajā vietā pēc Pasaules kausa posma pirmā brauciena

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce ieņem sesto vietu pēc Oberhofas trasē notiekošā Pasaules kausa (PK) izcīņas septītā posma pirmā brauciena.

Cauce Oberhofas trasi veica 41,503 sekundēs, līderei Tatjanai Hifnerei no Vācijas zaudējot 0,255 sekundes.

Tikmēr otrajā vietā ir vēl viena vāciete Natālija Geisenbergere, kura Hifnerei zaudē 0,039 sekundes, bet trešo vietu ieņem krieviete Tatjana Ivanova, kura no līderes atpaliek 0,138 sekundes.

Cauce no goda pjedestāla atpaliek 0,117 sekundes, bet ceturtā pozīcija ir turpat 0,015 sekunžu attālumā.

Savukārt Kendija Aparjode līderei zaudē 0,412 sekundes, kas viņai dod 18.vietu, bet aiz viņa ir Ulla Zirne, kura pirmajā braucienā bija vēl 0,057 sekundes lēnāka.

Pirmajā braucienā uz starta izgāja 24 kamaniņu braucējas.

Otrajam brauciena starts tiks dots plkst.11.20. Sacensības tiešraidē translē kanāls Best4Sport TV.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešos posmos aizvadītām deviņām sacensībām līderei Natālijai Geisenbergerei ir 697 punkti, bet viņai ar 635 punktiem seko vēl viena vāciete Tatjana Hifnere, kamēr trešo vietu ar 494 punktiem ieņem amerikāniete Erina Hemlina.

No latvietēm Cauce ar 287 punktiem atrodas 11.pozīcijā, Zirne ar 221 punktu ir 13.vietā, Aparjode ar 53 punktiem noslēdz pirmo trīsdesmitnieku, bet Elīna Žurzdiņa ar Siguldā izcīnītiem 13 punktiem ir 41.pozīcijā.

Tikmēr komandu stafete sāksies plkst.13.30.

Stafetes kopvērtējumā pēc trim sacensībām līdere ar 231 punktu ir Vācija, otro vietu ar 215 punktiem ieņem ASV, par pieciem punktiem mazāk ir Kanādai, bet Latvija ar 180 punktiem ir sestajā pozīcijā.

LETA jau vēstīja, ka Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja sesto vietu, bet pārējie trīs Latvijas kamaniņu braucēji ierindojās pozīcijās no 24. līdz 26.vietai. Labāko rezultātu no trijotnes sasniedza Kristaps Mauriņš, kuram sekoja Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis.

Tikmēr divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici sestdien neveiksmīgi veica otro braucienu un ierindojās tikai 11.vietā. Latvijas nomināli trešā ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs sestdien bija 13.vietā, kamēr pirmajā braucienā kritienu piedzīvojušie Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika priekšpēdējie 24 divnieku konkurencē.

Iepriekšējā nedēļā pasaules čempionātā Austrijas trasē Īglsā Latvijas kamaniņu braucēji nostartēja neveiksmīgi. Individuāli labākais rezultāts bija Šicu septītā vieta sprinta sacensībās. Septītā Latvija palika arī komandu stafetē. Tiesa, Putins un Marcinkēvičs izcīnīja bronzas medaļu divnieku sacensībās U-23 grupas ieskaitē.

Jau nākamajā nedēļā pasaules labākie kamaniņu braucēji dosies uz Phjončhanu, kur pirms Pasaules kausa etapa notiks arī treniņnedēļa. Šeit Latvijas izlasei pievienosies arī Kristers Aparjods, kurš sestdien Siguldā tika kronēts par pasaules junioru čempionu. Savukārt sezona noslēgsies ar sacensībām Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi