Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kamaniņu braucēja Upīte: Noslēdzošais etaps komandu stafetē ir papildu atbildība

Pēdējā posma veikšana kamaniņu sporta komandu stafetē sieviešu divniekiem būs papildu atbildība, par šosezon Pasaules kausa posmos iekļauto komandu stafeti sarunā ar LETA saka Latvijas vadošā divnieka dalībniece Anda Upīte.

Jau ziņots, ka atšķirībā no iepriekšējām sezonām, kad komandu stafetē sacentās vīriešu un sieviešu vieninieki un vīriešu divnieku ekipāža, no šīs sezonas sacensībās būs četri posmi, ieskaitot sieviešu ekipāžu, kura startēs pēdējā.

Sacensībās komandu stafetē secīgi startēs sieviešu vieninieki, vīriešu divnieki, vīriešu vieninieks un sieviešu divnieks.

"Noteikti tā ir papildu atbildība, jo mēs esam noslēdzošais stafetes etaps," saka Upīte, piebilstot, ka tagad pēc sacensībām sestdien sieviešu divniekos svētdien nebūs brīvs. "Noteikti sacensības kļūst interesantākas."

Upīte stāsta, ka aizvadītās nedēļas sākumā, kamēr vēl kamanas nebija nosūtītas uz Amerikas kontinentu, kur notiks pirmie divi Pasaules kausa posmi, Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē tika izmēģināta stafete.

"Braucām viens aiz otra visi četri dalībnieki," stāsta Upīte, atzīmējot, ka pirmoreiz ar sieviešu divnieka dalību komandu stafete treniņos tika izmēģināta jau pirms gada. Tieši Upītei būs jātrāpa pa finiša atzīmi, lai fiksētu komandas rezultātu.

"Tas ir liels pluss arī skatītājiem. Viņiem komandu stafete varētu būt vēl interesantāka nekā iepriekš," par jaunievedumu saka Upītes pāriniece divniekā Sanija Ozoliņa. "Būs lielāks reitings arī televīzijā, jo līdzjutējiem interesēs, kā tagad veiksies valstīm, noslēdzošajā posmā stafetei pievienojot sieviešu divniekus."

"Tas ir arī lielāks papildu stress mums - labi nobraukt un sasniegt labus rezultātus, apliecināt, ka Latvijas komanda ir spējīgs konkurēt arī šādā sastāvā," bilst Ozoliņa.

Iepriekšējā sezonā Latvija komandu stafetē, kurā startēja Kendija un Kristers Aparjodi un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, pasaules čempionātā Vācijas trasē Oberhofā ierindojās trešajā vietā, Eiropas meistarsacīkstēs Siguldā uzvarēja, Aparjodes vietā startējot Elīnai Ievai Vītolai, bet Pasaules kausa kopvērtējumā Latvija šajā disciplīnā ieņēma otro vietu aiz Vācijas, apsteidzot Austriju.

Individuāli ekipāža Upīte/Ozoliņa aizvadītajā sezonā finišēja ceturtā pasaules čempionātā, otrā - Eiropas meistarsacīkstēs Siguldā un ceturtā - Pasaules kausa kopvērtējumā.

"Šī vasara bija salīdzinoši grūta, jo pagājušā sezona bija diezgan laba un latiņa ir uzcelta ļoti augstu. Lai to noturētu, ir jāstrādā divtik vairāk," atzīst Upīte, kura atzīmē, ka šogad labāks ir kļuvis starts, kas bija redzams arī Prezidenta kausā.

Iepriekšējā sezonā divnieks šajās starta metru sacensībās nebija labāko trijniekā Latvijā, bet šosezon izcīnīja otro vietu.

"Jūtos ļoti pārliecināta. Uzskatu, ka mēs kopīgi esam ielikušas lielu darbu startos, kas, protams, parādījās Prezidenta kausā," pāriniecei piekrīt Ozoliņa.

"Vasaras darbs ir bijis labs, esam strādājušas. Pašām tikai jātic sev," saka Ozoliņa. "Galvenais ir pierādīt, ka varam būt starp līderēm ne tikai vienu sezonu, bet arī turpmākās sezonas."

Vismaz sezonas sākumā iesaistot pieaugušo izlasē junioru divnieku Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Upītei un Ozoliņai ir jārēķinās arī ar konkurenci savā komandā.

"Stimuls līdz ar otra sieviešu divnieka iesaistīšanu lielajā izlasē ir vēl lielāks," saka Ozoliņa. "Mums ir vēl meitenes, kas, es teiktu, ir apmēram mūsu līmenī."

Kamaniņu braucēja piebilst, ka Latvijā ir vairāki sieviešu divnieki, kuri labi brauc, un ka nav iespējams pateikt, ka kāds no divniekiem ir labāks vai sliktāks.

"Stiprākais uzvarēs," norāda Ozoliņa. "Es teiktu, ka meitenes aiz mūsu mugurām ir dzinulis un motivācija darīt vēl vairāk, būt labākām un neapstāties pie sasniegtā."

Pirmdien Latvijas izlase devās uz Ameriku.

Pasaules kausa sezona sāksies ar posmu ASV trasē Leikplesidā, kas notiks no 7. līdz 9.decembrim, bet pēdējie divi no Pasaules kausa posmiem februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Eiropas čempionāts no 12. līdz 14.janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules čempionāts no 26. līdz 28.janvārim norisināsies Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi