Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kamaniņu braucējs Bērziņš Nāciju kausa sacensības izcīna ceturto vietu

Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš piektdien Vācijā Nāciju kausa sacensības izcīnīja ceturto vietu, bet Pasaules kausa pamatsacensībām kopumā kvalificējās vēl trīs sportisti un viena divnieku ekipāža.

Vīru konkurencē uzvaru izcīnīja krievs Aleksandrs Gorbacevičs, kurš ukraiņus Antonu Dukaču un Andriju Madziju apsteidza par attiecīgi 0,010 un 0,098 sekundēm.

Bērziņš līderim zaudēja 0,144 sekundes un ierindojās ceturtajā pozīcijā. 

Vēl no Latvijas sportistiem Riks Kristens Rozītis ar 0,162 sekunžu atpalicību ierindojās sestajā pozīcijā, kamēr Artūrs Dārznieks ierindojās 11.vietā, uzvarētājam zaudējot 0,318 sekundes.

Pamatsacensības, kurās potītes traumas dēļ nestartēs Latvijas čempions Kristers Aparjods, iekļuva 19 sportisti.

Kopumā startēja 31 sportists, bet finišu sasniedza 30.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Dārznieks bija 11.vietā, Rozītim 16.pozīcija, kamēr Bērziņš tajā nepiedalījās. Otrajā posmā viņiem attiecīgi 25., 16. un 26.pozīcija, kamēr bronzas medaļu izcīnīja Kristers Aparjods.

Trešajā etapā Oberhofā neviens no Latvijas sportistiem neiekļuva vadošajā desmitniekā, Dārzniekam ierindojoties 13.pozīcijā. Uzreiz aiz viņa sekoja Bērziņš un Rozītis.

Dāmu konkurencē no Latvijas pārstāvēm vislabāk klājās Sigitai Bērziņai, kura uzvarētājai Hannai Prokai no Austrijas zaudēja 0,409 sekundes, ierindojoties septītajā pozīcijā.

Vēl viena Latvijas sportiste Ulla Zirne ierindojās 19.vietā un līderei zaudēja vairāk nekā sekundi. 

Pamatsacensībās, kurās vietu sev nodrošinājušas Elīza Tīruma un Kendija Aparjode, iekļuva 17 labākās kamaniņu braucējas.

Dāmu konkurencē piedalījās 25 sportistes.

Sezonas pirmajā posmā Bērziņa ierindojās 23.vietā, otrajā - 16.vietā, bet Zirne pirmajā posmā bija 15.vietā, otrajā - 14.vietā. Pēdējā etapā Oberhofā Zirne bija 13.pozīcijā, bet Bērziņa piecas vietas zemāk, kamēr bronzas medaļu ieguva Aparjode, bet Tīruma palika sestā.

Savukārt divnieku ekipāžu sacensībās nepārspēti palika Aleksandrs Deņisovs/Vladislavs Antonovs no Krievijas, kuri 11.vietā esošo Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa ekipāžu apsteidza par 2,130 sekundēm.

Ne pārāk labais rezultāts Nāciju kausā latviešiem neliedza kvalificēties Pasaules kausa pamatsacensībām, jo tajās iekļuva visas 12 uz starta izgājušās ekipāžas.

Latvijas divnieks pēdējā posmā Oberhofā ierindojās pirmspēdējā, 19.vietā, bet sezonas pirmajos divos etapos izcīnīta attiecīgi 12. un astotā pozīcija.

Sestdien Pasaules kausa sacensībās startēs divnieki ekipāžas un dāmas.

ASV un Kanādas valstsvienības nepiedalīsies Pasaules kausa posmos līdz pat 2021.gada janvārim Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs Eiropā, taču pēdējās sacensības paredzētas Ķīnā.

Nedēļas nogalē Pasaules kausa sacensības turpināsies Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur mači notiks Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī otro reizi sezonā paredzēti posmi Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra otrajā pusē trasē, taču norises vieta vēl nav zināma, jo Pekinas olimpiskajā trasē sacensības tika atceltas. Sezonas kalendārā gan var būt gaidāmas izmaiņas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi