Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kamaniņu sportisti olimpisko sastāvu noskaidros Siguldā

Šajā nedēļas nogalē, 8. un 9. janvārī Siguldā jau 29. reizi norisināsies Pasaules kausa posms, kas šosezon būs septītais. Reizē šīs būs noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas Ziemas olimpiskajās spēlēs, kuras sāksies 2022. gada 4. februārī, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Sacensībās startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm – 54 sievietes, 52 vīrieši, kā arī 30 divvietīgās ekipāžas. Latvijas valstsvienību Pasaules kausa septītajā posmā pārstāvēs Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Andris Šics/Juris Šics, Ulla Zirne, Sigita Bērziņa, Elīza Tīruma un Elīna Ieva Vītola. Kendija Aparode nepiedalīsies arī šajā pasaules kausa posmā, ņemot vērā iepriekš gūto pēdas traumu.

Piektdien, 7. janvārī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies pieci Latvijas izlases sportisti: Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Sigita Bērziņa, Ulla Zirne un Elīna Ieva Vītola.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos. Stiprāko grupā ir 12 dāmas, 15  vīri un 12 divvietīgās ekipāžas.

Kristaps Mauriņš, Latvijas izlases menedžeris un treneris: “Protams, mēs sagaidām daudz no mājas sacīkstēm Siguldā. Vienmēr ir patīkami startēt mājas trasē. Siguldas trasē arī šogad nevarēs būt neviens līdzjutējs, bet mēs zinām, ka viņi skatīsies sacensības televīzijā un uzmundrinās attālināti, un turēs īkšķus par Latvijas izlasi. No vienas puses, startēšana mājas trasē mums rada papildus spiedienu, jo visi sagaida labus rezultātus. Bet, no otras puses, tas mums sniedz arī uzmundrinājumu. Līdz šim sezona ir parādījusi, ka mēs esam gatavi labiem rezultātiem. Izskatās, ka šajā nedēļas nogalē sacensībās būs diezgan vēsi laikapstākļi. Tāpēc es ceru, ka trases ledus kvalitāte būs laba un vienāda visiem sportistiem. Centīsimies izdarīt labāko.”

Andris Šics: “Mēs ar nepacietību gaidām sacensības Siguldā. Tā ir mūsu mājas trase. Žēl, ka šogad nav skatītāju. Parasti sacensību laikā trasē ir daudz līdzjutēju, ģimeņu, draugu un atbalstītāju. Tagad sacensības jāvēro TV ekrānos un jātur īkšķi par mums. Es ceru, ka trase būs ātra un mēs visi varēsim aizvadīt drošas un godīgas sacensības.”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.


Sestdiena, 8. janvāris

10.10 Pirmais brauciens - Vīrieši
11.45 Otrais brauciens – Vīrieši
13.30 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
14.50 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas


Svētdiena, 9. janvāris

10.05 Pirmais brauciens – Sievietes
11.30 Otrais brauciens – Sievietes
13.00 BMW Sprinta kauss – Vīri
13.45 BMW Sprinta kauss – Divvietīgās ekipāžas
14.20 BMW Sprinta kauss – Sievietes

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi