Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kamaniņu sportisti šajā sezonā neaizvadīs sacensības Pekinas olimpisko spēļu trasē

Kamaniņu sportisti šajā sezonā neaizvadīs sacensības 2022.gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē, informē Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

Lēmumu pieņēma FIL un olimpisko spēļu rīkotāji sadarbībā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK). Tas pamatots ar Covid-19 pandēmijas izplatību un ar to saistītajiem ceļošanas ierobežojumiem.

Šajā sezonā posmam Jaņcinas trasē bija jānotiek no 19. līdz 21.februārim. Tagad sezonas pēdējām sacensībām tiek meklēta cita mājvieta.

Plānots, ka sportisti olimpisko trasi sacensību režīmā varēs ievērtēt nākamā gada rudenī.

"Treniņu nedēļas un testa sacensību pārcelšana ir šobrīd drošākais risinājums mūsu sportistiem un treneriem. Esam pārliecināti, ka 2021.gada rudenī apstākļi būs labāki. Kā oktobrī redzējām trases priekšhomologācijā, tā ir labi izplānota un uzbūvēta," FIL citē organizācijas prezidenta Einara Fogeļa teikto.

2020./2021.gada Pasaules kausa sezona sāksies šajā nedēļas nogalē ar sacensībām Īglsas trasē Insbrukā.

Jau piektdien tiks aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācija pamatsacensībām. Par vietu pamatsacensībās cīnīsies juniore Sigita Bērziņa, juniors Gints Bērziņš, divvietīgā ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī pieredzējušie Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Pārējie sportisti automātiski ir kvalificējušies Pasaules kausa pirmajam posmam, ņemot vērā pēdējo trīs Pasaules kausa posmu sasniegtos rezultātus.

Šajā sezonā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma atgriežas divas spēcīgākās Vācijas sportistes - visu laiku veiksmīgākā sieviešu kamaniņu braucēja Natālija Gaizenbergere, kurai ir 49 Pasaules kausu uzvaras, piecas olimpiskās medaļas un deviņi pasaules čempiones tituli, kā arī viņas komandas biedre, Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļas īpašniece Dajana Eitbergere.

Pagājušajā sezonā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa piecas sievietes, kas pārstāvēja trīs dažādas nācijas, tajā skaitā arī latviete Elīza Tīruma. 

Pēc augšstilba salaušanas kādā no treniņu braucieniem Siguldas trasē, atveseļojies un gatavs jaunajai sezonai ir Austrijas divvietīgās ekipāžas pirmais numurs Tomas Štoiss, kurš ar savu pārinieku Lorencu Kolleru ir gatavi rādīt labāko savā mājas trasē. 

Pasaules kausa pirmajam posmam ir reģistrējušās 22 nācijas. Pasaules kausā piedalīsies sportisti gan no Austrālijas, Argentīnas un Dienvidkorejas, gan no Krievijas, kamēr ASV un Kanādas valstsvienības nepiedalīsies Pasaules kausa posmos līdz pat 2021.gada janvārim Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ.

(Papildināta ar Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sniegto informāciju.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi