Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kamaniņu sportistiem šosezon, iespējams, būs vēl dažas sacensības

Latvijas kamaniņu sporta izlases pārstāvjiem šosezon, iespējams, būs vēl dažas sacensības, sarunā ar aģentūru LETA atklāja komandas treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš.

Latvijas kamaniņu sportisti olimpisko spēļu sacensības noslēdza ceturtdien, izcīnot bronzas medaļu komandu stafetē. No olimpiskajās spēlēs startējušajiem sportistiem par karjeras beigām ir paziņojusi Elīza Tīruma

"Visi esam pozitīvi noskaņoti un ceram, ka noturēsies treneri un nāks vēl klāt jaunie sportisti, piemēram, Eduards Ševics-Mikelševičs/Lukass Krasts, kuri junioru čempionātā parādīja labu sniegumu. Šķiet, ka esam uz pareizā ceļa un šī četrgade pierādīja, ka rezultāti ir ar augšupejošu līkni. Mūsu un sportistu ieguldītais darbs atmaksājas. Pavasarī būs vērtēšana un runāsim ar federācijas vadību, lemjot par turpmāko plānu," stāstīja Mauriņš.

Marta sākumā sezonas kalendārā ir ierakstīts Latvijas čempionāts, taču turpmākie plāni var mainīties.

"Visticamāk, ka Latvijas čempionāts marta sākumā nenotiks. Jau nākamajā nedēļas nogalē varētu notikt sacensības junioriem un jauniešiem. Un, ja atnāks laikā kamanas no Ķīnas, piedalīsies arī pieaugušie Latvijas čempionātā. Tāpat ir plāns, ka daži no sportistiem februāra beigās un marta sākumā Sanktmoricā piedalīsies piemiņas sacensībās," atklāja Mauriņš.

2026.gada Milānas-Kortīnas olimpisko spēļu programmu varētu papildināt sieviešu divnieku sacensības. Sieviešu divnieku iekļaušana lielajā izlasē ir atkarīga no Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) stratēģijas.

"Viss ir atkarīgs no tā, vai viņi iekļaus sieviešu divnieku sacensības pamatsacensībās Pasaules kausā. Ja tā notiks, tad mums jāveido sieviešu divnieks un jāvelk iekšā no junioriem kādas meitenes. Jo sevišķi tāpēc, ja tā tiks apstiprināta kā olimpiskā disciplīna un mums būs iespēja izcīnīt vēl kādu medaļu," atzīmēja Mauriņš.

Latvijas kamaniņu sporta izlase mājās atgriezīsies piektdien plkst.17.40 ar reisu Helsinki - Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi