Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kanādas daiļslidotāji izvirzās vadībā pēc komandu sacensību pirmās dienas

Kanādas daiļslidotāji kļuvuši par līderiem Phjončhanas olimpisko spēļu komandu sacensībās, kurās piektdien īsās programmas izpildīja vīrieši un pāri.

Kanādas komanda, pēc divām no kopā paredzētajām astoņām sacensībām, iekrājusi 17 no maksimāli 20 iespējamajiem punktiem, kamēr ar 14 punktiem seko ASV, bet pa 13 punktiem nopelnījušas Japānas un olimpisko sportistu no Krievijas komandas.

Vispirms īso programmu aizvadīja vīrieši, kur labākais bija japānis Šoma Uno, kurš nopelnīja 103,25 punktus, aiz sevis atstājot Alekseju Bičenko no Izraēlas (88,49 punkti) un divkārtējo olimpisko vicečempionu kanādieti Patriku Čanu (81,66).

Jāpiebilst, ka vīru sacensībās viena no tiesnesēm bija Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) profesore Agita Ābele, kļūstot par pirmo Latvijas pārstāvi, kura olimpiskajās spēlēs tiesā daiļslidošanas sacensībās.

Tikmēr pāru sacensībās labākā īsā programma bija olimpiskajiem sportistiem no Krievijas Jevgeņijai Tarasovai un Vladimiram Morozvam, kuri saņēma 80,92 punktus. Otrie bija kanādieši Megana Duhamela un Eriks Redfords (76,57), bet trešo vietu ieņēma vācieši Aļona Savčenko un Bruno Maso (75,36).

Sacensībās piedalās desmit komandas. Noteikumi paredz, ka katrā no programmām uzvaru guvusī valsts iegūst desmit punktus, otrajā vietā palikušie tiek pie deviņiem, trešā pie astoņiem punktiem un tā tālāk. Olimpisko medaļu ieguvēji tiks noteikti pēc izcīnīto punktu summas.

Komandu sacensības turpināsies svētdien, kad īsās programmas aizvadīs deju pāri un dāmas, bet pāri veiks jau izvēles slidojumu, kamēr medaļnieki kļūs zināmi pirmdien pēc vīru, dāmu un deju pāru izvēles programmām.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs, kur komandu sacensības notika pirmo reizi, zelta medaļas izcīnīja Krievija, otrā palika Kanāda, bet trešā bija ASV.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kuras tiks atklātas piektdien, Latviju daiļslidošanā vīru sacensībās pārstāvēs Deniss Vasiļjevs, bet dāmām startēs Diāna Ņikitina. Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā būs pārstāvēta pirmo reizi kopš 1994.gada.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi