Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kanādieši kļūst par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem kērlinga jaukto pāru sacensībās

Kanādas duets Keitlina Lousa un Džons Moriss otrdien pirmo reizi vēsturē kļuva par olimpiskajiem čempioniem kērlinga jaukto pāru sacensībās.

Phjončhanas olimpisko spēļu finālā Kanādas duets ar rezultātu 10-3 pārspēja pasaules čempionus Ženiju Perē un Martinu Riosu no Šveices, duelim noslēdzoties jau pēc sešiem endiem.

Lai gan kērlinga jaukto pāru sacensībās pirmo reizi tika iekļautas olimpisko spēļu sacensībās, abiem kanādiešiem bija jau pa vienam zeltam. 2010.gadā Moriss Kanādas vīru komandas sastāvā uzvarēja Vankūveras olimpisko spēļu sacensībās, bet četrus gadus vēlāk Lousa to iespēja kopā ar Kanādas dāmu izlasi.

"Nekad nevar zināt, kad būs iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs, līdz ar to ir gandarījums, ka esmu startējis divās. Patiešām fantastiska sajūta," teica Moriss.

"Jūtos pagodināta, ka varu pārstāvēt savu valsti un lielās skatuves un aizvest mājās kādu medaļu," atzīmēja Lousa.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Olimpisko sportistu no Krievijas duets Aleksandrs Krušeļņickis un Anastasija Brizgalova, kuri dzīvē ir vīrs ar sievu, otrdien izcīnīja bronzu Phjončhanas olimpisko spēļu jaukto pāru sacensībās.

Spēlē par bronzu Olimpisko sportistu no Krievijas izlase ar 8-4 pārspēja norvēģus Kristīnu Skaslīnu un Magnusu Nēdregotenu. Vēl pēc piektā enda norvēģi pietuvojās līdz 4-5, bet nākamajos trijos endos ļāva pretiniekiem iegūt pa vienam punktam.

Kā vēstīts, priekšsacīkstēs labākie bija kanādieši, kuri izcīnīja sešas uzvaras septiņos mačos, kamēr Šveices duets tika pie pieciem panākumiem. Pie četrām uzvarām tika Olimpisko sportistu no Krievijas duets, kā arī Norvēģija un Ķīna, kamēr Dienvidkoreja un ASV turnīru noslēdza ar divām uzvarām, bet Somija ar vienu panākumu septiņos mačos.

Jau ziņots, ka kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu programmā debitēs arī "Big Air" snovbords, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi