Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kaparkalējs apsteidz titulētus sprinterus un sasniedz Latvijas augstāko vietu PK sprintā

2022. gada Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla sprinta čempions Lauris Kaparkalējs svētdien Somijā notikušajā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā kvalifikācijā vairāk nekā 80 dalībnieku vidū bija labākais no Baltijas, uzrādot 37. laiku un apsteidzot vairākus titulētus slēpotājus. Viņš sasniedza Latvijas augstāko rezultātu Pasaules kausa posmos sprintā vīriešu konkurencē, informē sportista pārstāvis Ivars Bācis.

Pirms nedēļas Siguldā par Latvijas čempionu pieaugušo sprintā kļuvušais Lauris Kaparkalējs turpināja rādīt lielisku ātrumu arī tagad Somijā Pasaules kausa posma. Ja šī gada pasaules U23 čempionātā pēc pusdistances sprintā Kaparkalējs bija neticami augstajā piektajā vietā, bet beigās blīvajos rezultātos noslīdēja uz 36. vietu, tad šoreiz madonietis racionālāk sadalīja spēkus, pirmo reizi iekļūstot ne tikai 40-niekā, bet arī piecdesmitniekā un līdz ar to arī nopelnot pirmos Pasaules kausa kopvērtējuma punktus, kas iegūti tik tiešām lielā un spēcīgā konkurencē. Ceturtdaļfināls bija tuvu, jo no tā šķīra 1,20 sekundes.

Aiz madonieša Kaparkalēja, kas pirms diviem ar pus mēnešiem nosvinēja apaļo 20. gadu jubileju, palika vairāki panākumus guvuši un medaļas izcīnījuši slēpotāji – četras reizes Pasaules kausa posmos sprintā uzvarējušais francūzis Rišārs Žuvs, kuram ir olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļas, šīgada pasaules U23 vicečempions Mats Viljams Jensens, kurš šajā sezonā trīs reizes PK posmos ir ticis fināla sešiniekā, trīs reizes PK posmos sprintā trijniekā tikušais brits Endrjū Jangs, pagājušā gada pasaules U23 čempions Ansgārs Evensens no Norvēģijas, kurš pirms dieviem mēnešiem bija otrais PK posmā sprinta Vācijā, vairākas reizes finālā startējušais un vienu reizi PK posmā trijniekā tikušais francūzis Žūls Šapā un vēl citi.

Kaparkalējs bija labākais no Baltijas, jo visi igauņi, tajā skaitā PK posmos trīsdesmitniekā tikuši Marko Kilps un Martins Himma, nespēja līdzināties madonieša ātrumam. Iegūtā 37. vieta ir pirmā reize, kad kāds no Latvijas PK posmos sprintā ir ticis četrdesmitniekā. Raimo Vīgants olimpiskajās spēlēs izcīnīja 20. vietu sprintā, bet PK kopumā aiz Induļa Bikšes 27. vietas “Tour de ski” posmā 40 dalībnieku vidū ir Latvijas augstākā vieta PK.

“Esmu priecīgs par šodien paveikto! Savā ziņā, šodien visu izdevās izdarīt tik labi, cik varēju. Startu, kā plānots, iesāku nedaudz mierīgāk un labāk noturēju tempu kā citas reizes, domāju, ka tā arī bija atslēga. Uz nākamo sezonu šis noteikti jāliek aiz auss un vēl vairāk jāstrādā pie spēku sadalījuma trasē. Šis starts būs kā laba motivācija nākamajai sezonai,” stāsta panākumu guvušais Eiropas Jaunatnes sprinta čempions Kaparkalējs, piebilstot, ka šodienas rezultāts devis pārliecību, ka ceturtdaļfināla sasniegšana ir reāla.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi