Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķibermanis un Miknis pakāpjas otrajā braucienā, Lohners min uz papēžiem Frīdriham

Pēc pirmajiem diviem Pekinas olimpisko spēļu braucieniem divnieku sacensībās Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ieņem devīto vietu, Emīls Cipulis un Edgars Nemme ir 17.vietā, bet līderi ir Vācijas ekipāžas.

Trešais un ceturtais brauciens notiks otrdien attiecīgi plkst.14.15 un plkst.15.50 pēc Latvijas laika. Abus braucienus tiešraidē rādīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Līderu trijnieks salīdzinājumā ar pirmo braucienu ir nemainīgs, savukārt abas Latvijas ekipāžas pakāpušās par vienu pozīciju.

Pēc diviem braucieniem līdere ir Vācijas ekipāža Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis, kuru laiks divu braucienu summā ir viena minūte un 58,38 sekundes. Aiz viņiem ir tautieši Johaness Lohners ar stūmēju Floriānu Baueru, kuri atpaliek 0,15 sekundes.

Trešajā vietā ir Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pilots Rostislavs Gaitjukevičs ar stūmēju Alekseju Ļaptevu, no uzvarētāja atpaliekot 0,94 sekundes. Savukārt ceturtajā vietā ir vēl viena vācieša - Kristofa Hafera - ekipāža, kas no trešās vietas atpaliek piecas sekundes simtdaļas.

Otrajā braucienā Ķibermanis/Miknis startēja vienpadsmitie un bija pirmie no otrajā braucienā startējušajiem, kas uzlaboja starta laiku, tomēr finišā divu braucienu summā līderim atpaliek 1,21 sekundi un ieņem devīto vietu. Ķibermaņa/Mikņa divnieku no astotās vietas šķir trīs sekundes simtdaļas.

Savukārt Cipulis/Nemme trasē devās kā trešie. Divu braucienu summā ekipāža no līderiem vāciešiem atpaliek 1,86 sekundes un ir 17.vietā.

Jau vēstīts, ka pirmajā braucienā labāko rezultātu - 59,02 sekundes - uzrādīja Vācijas ekipāža Frīdrihs/Margis. Otrajā vietā, atpaliekot 0,24 sekundes, bija viņu tautieši Lohners/Bauers.

Trešajā vietā bija ROC pilots Gaitjukevičs, kurš no uzvarētāja atpalika 0,39 sekundes.

Pirmajā braucienā Ķibermanis/Miknis startēja ar 12.numuru un līderim pēc pirmā brauciena atpalika 0,63 sekundes, kas deva desmito vietu.

Cipulis/Nemme trasē devās kā 20., finišējot precīzi pēc minūtes, kas ir 0,98 sekundes vēlāk nekā līderis, tādējādi Latvijas ekipāža pēc pirmā brauciena ieņēma 18.vietu.

Pirmajos divos braucienos startē 30 divnieki.

Bobsleja četrinieku sacensības notiks divās pēdējās olimpisko spēļu dienās.

Ķibermanis, kuram tās ir jau trešās spēles, 2010.gadā Sočos divniekos ierindojās 16.vietā, bet pēc četriem gadiem Dienvidkorejā kopā ar Mikni - devītajā vietā.

Karjeru šosezon beidzot olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, Ķibermanis ir kļuvis par Latvijas izlases vadošo pilotu.

Šosezon viņš veiksmīgāk ir braucis četriniekos. Divniekos viņš vienīgo reizi kāpa uz goda pjedestāla otrajā Siguldas posmā, izcīnot trešo vietu, bet pēdējā posmā Sanktmoricā ieguva piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā paliekot uzreiz aiz medaļniekiem.

Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā Ķibermanis ierindojās astotajā vietā.

Treniņos olimpiskajā trasē viņš ierindojās 16. un 19.vietā pirmajā dienā, ceturtajā un 14.vietā otrajā dienā un 16. un 11.vietā sestdienas treniņos.

Cipulis šosezon PK sacensībās startēja četros no astoņiem posmiem, augstāko - 11.vietu izcīnot pirmajā Siguldas posmā. Eiropas meistarsacīkstēs divniekos viņš ierindojās 11.vietā.

Cipulis ar Nemmi treniņbraucienos bija attiecīgi devītajā un desmitajā vietā, 12. un ceturtajā, kā arī 15. un 12.vietā.

Abi ir spēļu debitanti.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi