Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Kivlenieks, Cauce un Šici uzvar Latvijas kausā kamaniņu sportā

Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža ceturtdien Siguldā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā kamaniņu sportā.

Vīru sacensībās Kivlenieks sasniedza labāko rezultātu abos braucienos un summā par 0,066 sekundēm apsteidza Kristeru Aparjodu.

Trešais palika Artūrs Dārznieks, kamēr ceturto vietu guva Kristaps Mauriņš.

"Rezultāti sacensībās sezonas sākumā īsti neparāda patieso gatavību. Bija daudz nevajadzīgu kļūdu, bet tas viss tāpēc, ka daudz kas vēl tiek izmēģināts. Gribas atrast kaut ko tādu, ar ko var ar pārliecību braukt uz olimpiskajām spēlēm," Latvijas Kamaniņu Sporta federācija (LKSF) citē Kivlenieka teikto.

"Ir dažādi varianti, bet šobrīd principā palikuši kādi divi. Kēnigszē trase ir pēdējā, kur noskaidrot, kura kamana labāka, un tad arī braukšu ar īsto," piebilda Latvijas kausa uzvarētājs.

Dāmām Cauce tuvāko sekotāju Ullu Zirni apsteidza par vairāk nekā pussekundi, bet trešo vietu ieņēma Sigita Bērziņa, kura no otrās pozīcijas atpalika vien par 0,006 sekundēm, kļūstot par uzvarētāju junioru ieskaitē.

Tikmēr pieaugušo izlases dalībniece Kendija Aparjode pieļāva kļūdu pirmajā braucienā, bet otrajā uzrādīja otro rezultātu, summā paliekot vien septītajā pozīcijā.

Savukārt starp divniekiem Šici droši apsteidza Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu, trešo vietu ieņemot Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam.

Brāļi Šici apstiprina, ka Latvijas kausā izmēģināja vēl dažus jauninājumus, un tehnikas testēšana turpināsies arī pēc gadu mijas.

"Protams, olimpiskā sezona ir pati svarīgākā četrgadē, bet tas nenozīmē, ka mēs neeksperimentējam. Ja ir iespēja kaut ko pamēģināt, tad mēs to darīsim, tehniskajā sporta veidā nevar apstāties," norādīja brāļi.

Jauniešiem A grupā uzvarēja Gints Bērziņš, aiz sevis atstājot Lūkasu Krastu, bet trešais bija Eduards Šēvics-Mikelšēvics. Starp jaunietēm A grupā labākā izrādījās Zane Kaluma, sudrabs Frančeskai Bonai, bet bronza Martai Zukulei, savukārt starp divnieku ekipāžām labākie Artūrs Gruzdulis-Borovojs/Viktors Nahodkins, otrā vieta Eduardam Šēvicam-Mikelšēvicam/Lūkasam Krastam, bet trešie Kaspars Rinks/Oskars Bondarenko.

Starp jauniešiem B grupā pirmā vieta Fēliksam Grantiņam, otrais palika Vitālijs Jegorovs, bet trešais Aleksis Siniļņikovs, bet meiteņu konkurencē uzvara Viktorijai Ziediņai, sudrabs Martai Robežniecei un bronza Selīnai Zvilnai.

Visbeidzot jauniešu C grupā uzvara tika Gustavam Krastam, otrais palika Deniss Halātins, bet trešā vieta Uldim Jaksebogam. Starp jaunietēm šajā grupā labākā bija Paula Boķe, aiz kuras palika Amandai Ogorodnikova un Liliāna Kostenkova.

LETA jau vēstīja, ka, gatavojoties Latvijas kausa sacensībām, Riks Kristens Rozītis treniņbraucienā guva plaukstas lūzumu, kas liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Līdz ar to Dārzniekam un Rozītim bija plānots trešo savstarpējo ceļazīmi sadalīt nākamā gada pirmajā nedēļā Pasaules kausa posmā Vācijas trasē Kēnigszē. Uz Phjončhanu brauktu sportists, kurš šajā etapā iebrauktu labāko 12 skaitā, bet, ja to nepaveiktu neviens no viņiem, priekšrocības būtu Dārzniekam, kurš novembrī treniņnedēļā olimpisko spēļu trasē iekšējos kontrolmačos bija labāks par Rozīti.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki Šics/Šics un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezonas pirmā puse nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Jau sestdien kamaniņu braucēji dosies uz Vāciju, lai turpinātu sezonu.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi