Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kivlenieks izcīna ceturto vietu EČ

Latvijas vadošais vīriešu kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks svētdien izcīnīja ceturto vietu Siguldas trasē notiekošajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus ir arī sezonas noslēdzošais - devītais - Pasaules kausa posms, kamēr pirmajā desmitniekā bija arī Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks.

Aparjods Eiropas čempionātā ieguva astoto vietu, kamēr Dārznieks bija uzreiz aiz viņa. Savukārt Pasaules kausa vērtējumā abiem attiecīgi devītā un 11.pozīcija.

Tikmēr neveiksmīgākas sacensības aizvadīja vēl viens Latvijas kamaniņu sportists Kristaps Mauriņš. Pasaules kausa vērtējumā viņš pēc pirmā brauciena bija 24.vietā, bet otrajā piegājienā savu rezultātu izdevās nedaudz uzlabot, summā noslēgumā ierindojoties 21.pozīcijā. Savukārt Eiropas čempionāta ieskaitē latvietim 19.vieta.

Par Eiropas čempionu un šī Pasaules kausa posma uzvarētāju svētdien Siguldā tika kronēts krievs Semjons Pavļičenko, kurš divu braucienu summā par 0,011 sekundēm apsteidza slaveno vācieti Fēliksu Lohu, bet trešais bija vēl viens Krievijas kamaniņu braucējs Romāns Repilovs, kurš tautietim piekāpās par 0,112 sekundēm.

Savukārt Kivlenieks uzvarētājam piekāpās par 0,149 sekundēm.

Vēl pēc pirmā brauciena Kivlenieks bija piektais, šādu pozīciju ieņemot arī Pasaules kausa ieskaitē. Tomēr otro braucienu latvietis veica lieliski, kas ļāva cerēt uz medaļām. Summā gan viņš apsteidza tikai austrieti Reinhardu Egeru un noslēgumā ieņēma ceturto pozīciju.

No goda pjedestāla Kivlenieks atpalika tikai par 0,037 sekundēm.

Savukārt Aparjods vēl pēc pirmā brauciena Eiropas čempionāta ieskaitē bija augstajā septītajā vietā, kamēr Dārznieks atradās uzreiz aiz viņa. Otrajā braucienā laikapstākļu dēļ trases kvalitāte vairs nebija tik laba, kā rezultātā Aparjods summā atkrita uz astoto vietu, kamēr Pasaules kausa vērtējumā viņš bija devītais.

Tikmēr Mauriņš otro braucienu veica ar kļūdām un noslēgumā Eiropas čempionātā bija desmitais, bet Pasaules kausa ieskaitē - 11.pozīcijā.

Svētdien Siguldā kamaniņu braukšanai nevaldīja tie patīkamākie laikapstākļi, jo bija diezgan silts, turklāt sniga slapjš sniegs, kas trasi padarīja mīkstu. Līdz ar to trases kvalitāte ar laiku samazinājās.

Pēc šāda sacensību noslēguma kļuva skaidrs, ka Kivlenieks, Aparjods un Dārznieks kvalificējušies vēlāk svētdien gaidāmajai Sprinta kausa izcīņai.

Vēlāk svētdien plkst.12.20 ar divnieku ekipāžām sāksies Sprinta kausa izcīņa, pēc tam trasē dodoties arī dāmām un kungiem. Visbeidzot sacensības Siguldā tiks noslēgts ar komandu stafeti, kas sāksies plkst.14.50.

Sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport".

Automātiska vieta pamatsacensībās bija garantēta tikai Aprjodam, kamēr Kivlenieks piektdien izcīnīja uzvaru Nāciju kausā, triumfējot arī šo sacensību kopvērtējumā, bet Dārznieks un Mauriņš bija attiecīgi piektajā un 13.vietā.

Pēcāk svētdien gaidāmajām Sprinta kausa sacensībām kvalificēsies 15 labākie kamaniņu braucēji.

Pirmās pamatsacensības Siguldā notiekošajā etapā tika aizvadītas sestdien. Divniekos par uzvarētājiem kļuva sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kamēr otro vietu izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici, bet bronzas medaļas ieguva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas.

Uzreiz aiz goda pjedestāla sestdien bija cits Latvijas kamaniņu divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kamēr Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs bija astotie.

Tāpat Šici patlaban ir otrajā vietā Sprinta kausa summā, cīnoties par Pasaules kausa iegūšanu šajā disciplīnā.

Dāmām jaunā kamaniņu braucēja Kendija Aparjode sestdien kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja augsto piekto vietu. Tikmēr Elīza Cauce palika septītajā, bet Ulla Zirne - devītajā vietā.

Līdz ar to visi Latvijas sportisti nodrošināja iespēju sacensties šodien gaidāmajā Sprinta kausā.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Kēnigszē trasē, kur Latvija izcīnīja bronzas medaļu komandu stafetē. Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos, turklāt tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

Tāpat Latvijā 2003. un 2015.gadā risinājies pasaules čempionāts.

Kā vēstīts, šajā sporta veidā Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, iepriekš vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi