Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kivlenieks un U-23 sudrabu guvušais Aparjods aiz pirmā desmitnieka pasaules čempionātā

Latvijas kamaniņu braucēji Inārs Kivlenieks un Kristers Aparjods svētdien Vinterbergā izcīnīja 11. un 12. vietu pasaules čempionāta sacensībās, otrajam no viņiem gūstot sudraba godalgu U-23 vecuma grupā.

Tikmēr Riks Kristens Rozītis ieņēma 16.vietu, bet Artūrs Dārznieks bija 21.pozīcijā.

Sesto reizi par pasaules čempioni tika kronēts vācietis Fēlikss Lohs, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā bija otrais.

Sudraba godalgu tikmēr izcīnīja austrietis Reinhards Egers, kurš Loham divu braucienu summā zaudēja sekundes vienu desmitdaļu, bet trešais bija krievs Semjons Pavļičenko, kurš atpalika 0,113 sekundes.

Kivlenieks Loham zaudēja 0,600 sekundes, braucienos ieņemot desmito un 13. pozīciju, bet Aparjods bija 0,635 sekundes lēnāks, braucienos tiekot pie 13. un astotās vietas.

Rozītis Loham zaudēja 0,868 sekundes, bet Dārznieks piekāpās par 1,127 sekundēm.

U-23 konkurencē uzvarēja krievs Romāns Repilovs, kurš kopēja ieskaitē bija sestais, bet sudrabu šajā vecuma grupā guva Aparjods.

Pasaules čempionātā startēja 38 kamanas, no kurām otrajam brauciena pielaida 25 labākās pēc pirmā brauciena.

Savukārt plkst.16.50 sāksies komandu stafete.

Jau ziņots, ka piektdien sprinta sacensībās pirmajā sešiniekā iekļuva Andris un Juris Šici, kuri bija ceturtie divnieku sacensībās, kā arī Kristers Aparjods, kurš bija piektais vīru sacīkstēs.

Savukārt sestdien divnieku sacensībās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš guva ceturto vietu, bet uzreiz aiz viņiem bija Šici, kamēr Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs planētas meistarsacīkstēs ierindojās devītajā vietā.

Tikmēr dāmu konkurencē Ulla Zirne izcīnīja negaidīti augsto sesto vietu, bet Elīza Cauce bija 11.pozīcijā, kamēr Kendija Aparjode pirmajā braucienā krita un līdz finišam netika.

Latvijas sportisti pasaules čempionātu sagaidīja labā noskaņojumā, jo iepriekšējā Pasaules kausa posmā Siguldā Latvijas komanda ieguva zeltu stafetē, turklāt otrajā un trešajā vietā divniekos bija attiecīgi Gudramovičs/Kalniņš un brāļi Šici.

Tiesa, pirms Siguldas etapa neviens Latvijas kamaniņu braucējs šosezon nebija kāpis uz goda pjedestāla.

Pēc posma Siguldā latviešu sportisti devās tieši uz Vinterbergu, kur aizvadīja treniņnedēļu šim pasaules čempionātam.

Šogad notiek jau 48.pasaules čempionāts kamaniņu sportā, tam pulcējot 121 sportistu no 23 valstīm.

Šī ir jau trešā reize, kad planētas meistarsacīkstes uzņem Vinterbergas trase - iepriekš tas noticis 1989. un 1991.gadā. Kopā tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti. Četri no tiem olimpiskajās disciplīnās sieviešu, vīriešu, divvietīgo ekipāžu konkurencē un komandu stafetē, bet vēl trīs sprinta sacensībās. Septīto reizi medaļas saņems arī pasaules U-23 čempionāta uzvarētāji sieviešu, vīriešu un divvietīgo ekipāžu konkurencē.

Pasaules čempionātā nestartē neviens no Latvijas junioriem, kuri šobrīd aizvada treniņnometni Austrijā, jo tur februāra sākumā norisināsies šī vecuma planētas meistarsacīkstes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi