Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievija atguvusi kopumā deviņas Soču medaļas un pirmo vietu valstu vērtējumā

Pēc Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) ceturtdien paziņotā lēmuma 28 Krievijas sportistiem atcelt diskvalifikācijas un atjaunot 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs sasniegtos rezultātus, Krievija atguvusi deviņas Sočos izcīnītās godalgas un pirmo vietu valstu kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka CAS nepietiekamu pierādījumu dēļ ceturtdien atcēla Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestās mūža diskvalifikācijas 28 no 39 Krievijas sportistiem, atjaunot arī viņu rezultātus.

Attaisnots tika arī skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kurš saglabās Soču Olimpiādes zeltu, kas citādāk būtu tikusi Martinam Dukuram, kurš pirms četriem gadiem bija otrais, kamēr viņa brālis Tomass palika ceturtais, tagad netiekot pie bronzas.

Tāpat zelta medaļa paliks distanču slēpotājam Aleksandram Ļegkovam, kurš Sočos uzvarēja 50 kilometru distancē.

Krievijai paliek arī sešas sudraba medaļas, kuras izcīnīja Olga Fatkuļina ātrslidošanā 500 metru distancē, Maksims Viļegžaņins slēpošanā 50 kilometros, 4x10 kilometru slēpošanas stafetes komanda, slēpošanas sprinta komanda, Alberts Demčenko kamaniņu braukšanā vīriem un kamaniņu braucēju komandas stafete. Tāpat bronzu skeletonā saglabājusi Jeļena Ņikitina.

Tikmēr 11 Krievijas sportistu apelācijas CAS apmierināja tika daļēji, atstājot spēkā diskvalifikācijas un anulētos rezultātus. Starp šiem sportistiem ir arī bobslejisti Aleksandrs Zubkovs un Aleksandrs Kasjanovs, kas nozīmē, ka par olimpiskajiem čempioniem kļūst Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks, kurā startēja Daumants Dreiškens, Jānis Strenga un Arvis Vilkaste, bet divniekos Melbārdim ar Dreiškenu tagad pienākas bronza.

Zubkovs Sočos bija pirmais kā divniekos, tā četriniekos.

Pēc CAS lēmuma Krievijai Soču olimpisko medaļu kopvērtējumā ir 11 zelta, deviņas sudraba un deviņas bronzas medaļas, kamēr Norvēģijai ir 11 zelta, piecas sudraba un desmit bronzas godalgas.

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs bija diskvalificējusi kopumā 43 Krievijas sportistus.

Kopumā Krievijas delegācijai, kas uzvarēja Soču olimpisko spēļu medaļu vērtējumā, tika atņemtas 13 no 33 iegūtajām godalgām, kas tai tobrīd kopvērtējumā lika atkrist uz ceturto vietu aiz Norvēģijas, Kanādas un ASV, taču pēc CAS lēmuma krievi atgriezušies pirmajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Neslāvs
N
Vēl nedaudz vairāk naida pret šo pravaslavno dauņu vanckarvalsti un tās nožēlojamo tauteli.
МОК перепроверила все допинг-пробы
М
Вы прсмотрите сколько уже российских спортсменов было лишено медалей ОИ 2008 и 2012, лишено именно за употребление допинга, а не за нарушение антидопинговых правил. Именно поэтому и МОК и его комиссии уже стали на воду дуть, т.е. принимать во внимание уже все, даже косвенные нарушения и подозрения, именно этим я объясняю решения этих комиссий и последующие решения МОК, а не какой-то политической подоплекой.
Taisnība uzvarējusi!
T
Lūdzu krieviem piedošanu par ebreju dukura - martina un d. - polithistēriju, ar kuru visi latvieši nesolidarizējas:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi