Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Vairākiem krievu skeletonistiem uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs, arī Aleksandram Tretjakovam (att.), kurš nu 2018.gada Phjončhanas spēlēs nestartēs

Krievijas Bobsleja federācija: Esam pārliecināti par savu sportistu absolūtu nevainīgumu

Jau vēstīts, ka trešdien Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atņēmusi Soču olimpiskās godalgas skeletonistiem Aleksandram Tretjakovam un Jeļenai Ņikitinai, kuri tāpat kā Marija Orlova un Olga Potiļicina, saņēmuši mūža diskvalifikāciju no olimpiskajām spēlēm. Krievijas Bobsleja federācija sola aizstāvēt savus sportistus.

Federācija paudusi sašutumu par SOK komisijas lēmumu uz mūžu diskvalificēt no olimpiskajām spēlēm Tretjakovu un Ņikitinu, tāpat kā Mariju Orlovu un Olgu Potiļicinu, un apstrīdēs sodu visās iespējamās instancēs.

"Uzskatām, ka, pieņemot verdiktu, pārkāpti juridisko normu pamati un vispārējas tiesību normas. Esam pārliecināti par savu sportistu absolūtu nevainīgumu un aizstāvēsim viņu tiesības visās iespējamajās instancēs, sākot ar Sporta arbitrāžas tiesu Lozannā," teikts federācijas paziņojumā. "Ja būs nepieciešams, esam gatavi vērsties arī iestādēs ārpus sporta jurisdikcijas un civilajās tiesās, lai rastu patiesību cīņā ar tiem, kas bez jebkāda juridiska pamatojuma lauž cilvēku likteņus."

Tretjakovs Sočos guva zeltu, bet Ņikitina tika pie bronzas medaļas.

Visticamāk, pēc Tretjakova diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram tagad pienākas bronzas godalga. Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF).

Jau vēstīts, ka Krievija 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs triumfēja medaļu ieskaitē, tomēr jau gadu vēlāk Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgas komisijas izmeklēšanā, kuru vadīja kanādiešu jurists Ričards Maklarens, tika gūts apstiprinājums, ka Krievijā bija izveidota valsts atbalstīta dopinga sistēma, kulmināciju pārkāpumos sasniedzot tieši savās mājās notikušajās olimpiskajās spēlēs, kad virknei mājinieku sportistu tika nomainītas pozitīvas dopinga proves pret "tīrām" analīzēm.

Top komentāri

ha ha ha
h
Krievs taču nekad ,un ne pie kā nav vainīgs ! Pat tad kad visa pasaule saprata ka krievs ir okupējis Ukrainu,visai pasaulei Pļutins stāstija ka tā nav taisnība !
***
*
Un Krievs arī nav vainīgs pie Malaizijas lidmašīnas notreikšanas un Krievs nav vainīgs pie Polijas valdības lidmašīnas notriekšanas Un Kreivs arī nevienu un nekad nav aizvedis uz Sibīrīju un represējis. Melīgais krievs. Tā tautība nemainās
Latvijec
L
Ņekada Pribalķikas okupacij ari ņebij. Mi atbrivoj latiš no fašizma, un mes ir vien ļiel un dravdzig soveckij tavt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi