Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievu sportisti arī Olimpiādes noslēgumā nesoļos zem savas valsts karoga

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) svētdien paturēja spēkā Krievijai piespriesto diskvalifikāciju, kas nozīmē, ka Olimpiskie sportisti no Krievijas (OAR) arī Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā iesoļos zem neitrāla nevis savas valsts karoga.

Jau vēstīts, ka SOK decembra sākumā par valsts organizētu dopinga sistēmu piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai (OKR), kas tai liedza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti startēja zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas" (OAR).

Phjončhanas olimpiskajām spēlēm tika pielaisti 168 OAR sportisti, kuri pirms tam izgāja striktas antidopinga pārbaudes. Tiesa, tas krievus neglāba no diviem dopinga skandāliem jau Phjončhanā, jo aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis un bobslejiste Nadežda Sergejeva. Krušeļnickim ar sievu Aleksandru Brizgalovu tika atņemta jaukto pāru sacensībās izcīnītā bronza, kura sestdien jau tika pasniegta Norvēģijas duetam, kamēr Sergejevas pilotētais dāmu divnieks ieņēma 12.vietu, arī šo rezultātu anulējot.

SOK lēmums nozīmē, ka olimpisko spēļu vēsturē tā arī paliks ieraksts, ka Phjončhanā ir startējuši vien OAR sportisti, bet šajās spēlēs nav piedalījusies Krievija.

Krievi zem olimpiskā karoga soļoja jau Phjončhanas spēļu atklāšanas ceremonijā. Tiesa, SOK norādījusi, ka diskvalifikācija varētu tikt atcelta pēc kāda laika, ja vien Krievijas sportisti vēl netiks pieķerti dopinga lietošanā.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija svētdien sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Neslāvs
N
Pareizs visas progresīvās cilvēces lēmums !
Jautājums
J
To visu var saprast,bet šoreiz krievijas sportisti kuri piedalījās OS bija jauni gados sportisti,assiem kurus nepielaida kaut gan viņi bija,, tīri,, sportisti domaju ka tas bija nepareizi,vaimigis ja lai uz visu mužu nosoda,tad citiem negribēsies ēst dopingu,bet tos assus,man šķiet speciāli nelaida ,lai vispār krievija nesaņem ne vienu medaļu. BET ka nu ka tomēr bija.un vēl krievijas hokeitisti saņēma zelta medaļu.Sport jābūt tīrām no dopinga un politikas.
šodien pēc hokeja nepiekrītu
š
Miers baro, nemiers posta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi