Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krūzbergam Eiropas čempionātā šorttrekā ceturtā vieta 1500 metros

Latvijas sportists Roberts Krūzbergs sestdien Gdaņskā Eiropas čempionātā šorttrekā 1500 metru distancē izcīnīja ceturto vietu, bet dienu iepriekš kritienu piedzīvojušais Reinis Bērziņš nestartēja.

Pusfinālā Krūzbergs savā slidojumā ar rezultātu divas minūtes un 22,997 sekundes ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien nīderlandietim Friso Emonsam, abiem iekļūstot A finālā.

Finālā Latvijas šorttrekists ar laiku divas minūtes un 21,684 sekundes ieņēma ceturto vietu.

Uzvaru izcīnīja itālis Pjetro Sigels, kurš distanci pabeidza divās minūtēs un 21,555 sekundēs. Viņš par 28 sekundes tūkstošdaļām apsteidza Emonsu un par 68 tūkstošdaļām - vēl vienu Nīderlandes šorttrekistu Ichaku de Lātu.

Jau ziņots, ka piektdien Krūzbergs ceturtdaļfinālā bija otrais.

Kā LETA piektdien ziņoja, otrs Latvijas sportists Reinis Bērziņš 1000 metru distancē piedzīvoja kritienu un sacensības neturpina.

Sestdien, piedaloties Krūzbergam, notika arī ceturtdaļfināli 500 metros.

Krūzbergs savā slidojumā ar laiku 41,674 sekundes ieņēma trešo vietu, bet kvalificējās pusfinālam kā četros slidojumos trešo vietu ieņēmušo sportistu labākā rezultāta īpašnieks. Savā slidojumā viņš piekāpās nīderlandietim Teunam Boram (41,279) un Beļģijas pārstāvim Steinam Desmetam.

Pusfinālā Latvijas sportists pirmajos apļos atradās trešajā pozīcijā, bet pēc tam noslīdēja uz ceturto vietu. Viņš savā pusfinālā finišu kā ceturtais sasniedza 41,453 sekundēs, kas neļāva turpināt cīņu par godalgām.

Turpinājumā Krūzbergs B finālā cīnījās par sesto vietu. Viņš, pārliecinoši apsteidzot tuvāko sekotāju, veica distanci 41,499 sekundēs un finišēja pirmais, nodrošinot sesto vietu kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka piektdien Krūzbergs 500 metru priekšsacīkstēs ierindojās otrajā vietā savā slidojumā.

Bērziņš nestartēja, čempionāta vērtējumā ierindojoties 20.vietā 42 sportistu vidū. 1500 metru distancē viņš ieņēma 21.vietu 43 šorttrekistu konkurencē.

Pusfināli un fināli 500 metros notiks sestdien, bet ceturtdaļfināli 1000 metros ar Krūzberga klātbūtni - svētdien.

Šosezon latvieši labākos rezultātus uzrādīja pirmajā Pasaules kausa posmā Monreālā. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē.

Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās. Eiropas čempionātā Bērziņš izcīnīja bronzu 500 metros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi