Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kvalifikāciju neizpildījušais Rastorgujevs netiek pielaists Pasaules kausa pirmajām sacensībām

Lai gan Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs bija Pasaules kausa pirmo sacensību pieteikumā, tomēr otrdien gaidāmajos mačos viņš nepiedalīsies, jo nav izpildījis kvalifikācijas normatīvu.

Biatlonisti 20 kilometru individuālajās sacensībās stāsies uz stara līnijas, kad Latvijā būs plkst.14.15. Šajās sacensībās ar 12.numuru pieteikts bija Rastorgujevs, kuram tā būtu atgriešanās Pasaules kausa apritē pēc vienas sezonas izlaišanas, tomēr Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) alūksnieti atstādinājusi no sacensībām.

Kā sociālajā vietnē "Facebook" skaidro Rastorgujevs, IBU tomēr paziņoja, ka viņš nav tiesīgs startēt, jo nav saņēmis kvalifikācijas punktus. Pēc biatlonista rakstītā noprotams, ka Rastorgujevs personīgi un arī Latvijas Biatlona federācija (LBF) iepriekš no IBU saņēmuši akceptu, ka viņš varēs startēt pirmajās sacensībās, tomēr pēdējā brīdī liegta latvieša dalība 20 kilometru distancē.

Otrdien Zviedrijā sākas IBU Kausa sezona un, Rastorgujevam izpildot kvalifikācijas normu, viņš pēc pāris dienām būtu Kontiolahti un varētu startēt arī Pasaules kausā, taču tagad nav zināms, vai Latvijas biatlonists varēs sākt Pasaules kausa sezonu jau šajā nedēļā.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pagājušā gada septembrī par antidopinga noteikumu pārkāpumu - neatrašanos noteiktajā vietā trīs reizes gada laikā - piesprieda Rastorgujevam 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas noslēdzās 11.septembrī. 

Pēc tam ceturtdien paredzētas stafetes sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, bet sestdien vīrieši sacentīsies desmit kilometru sprintā, kamēr sievietēm paredzēts 7,5 kilometru sprints.

Pirmais PK posms noslēgsies svētdien, kad paredzēta iedzīšana, vīriešiem sacenšoties 12,5 kilometrus garā distancē, bet sievietēm - desmit kilometros.

Otrais PK posms notiks no 8. līdz 11.decembrīm Hohfilcenē, Austrijā, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts 16.-19.martā Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi