Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latviešiem 9. un 17. vieta divniekos, Vācija aizņem visu pjedestālu

Pekinas olimpisko spēļu divnieku sacensībās Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis otrdien ieņēma devīto vietu, Emīls Cipulis un Edgars Nemme ierindojās 17.vietā, bet visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas ekipāžas.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis, kuru laiks četru braucienu summā bija trīs minūtes un 56,89 sekundes. Sudrabu izcīnīja tautieši Johaness Lohners ar stūmēju Floriānu Baueru, kuri atpalika 0,49 sekundes, bet trešajā vietā finišēja Kristofs Hafers/Matiass Zommers, kuri no līderiem atpalika 1,69 sekundes.

Šī ir pirmā reize olimpisko spēļu vēsturē, kad visu goda pjedestālu kādā no bobsleja disciplīnām aizņem vienas valsts sportisti.

Ceturtajā braucienā Ķibermanis/Miknis sasniedza piekto labāko rezultātu, kas bija tādas pats kā kanādieša Kristofera Springa ekipāžai, bet summā pakāpās uz devīto vietu, čempioniem zaudējot 2,45 sekundes. Savukārt Cipulis/Nemme četru braucienu summā nosargāja 17.pozīciju, no līderiem atpaliekot 4,01 sekundi.

2018.gada olimpiskajās spēlēs divnieku konkurencē par čempioniem tika kronēti kanādieši Džastins Kripss/Aleksandrs Kopacs un vācieši Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis, kuri uzrādīja vienādu laiku. Sudrabs netika pasniegts, bet bronza tika Latvijas komandai Oskars Melbārdis/Jānis Strenga.

Bobsleja četrinieku sacensības notiks divās pēdējās olimpisko spēļu dienās.

Ķibermanis, kuram tās ir jau trešās spēles, 2014.gadā Sočos divniekos ierindojās 16.vietā, bet pēc četriem gadiem Dienvidkorejā kopā ar Mikni - devītajā vietā.

Karjeru šosezon beidzot olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, Ķibermanis ir kļuvis par Latvijas izlases vadošo pilotu.

Šosezon viņš veiksmīgāk ir braucis četriniekos. Divniekos viņš vienīgo reizi kāpa uz goda pjedestāla otrajā Siguldas posmā, izcīnot trešo vietu, bet pēdējā posmā Sanktmoricā ieguva piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā paliekot uzreiz aiz medaļniekiem.

Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā Ķibermanis ierindojās astotajā vietā.

Treniņos olimpiskajā trasē viņš ierindojās 16. un 19.vietā pirmajā dienā, ceturtajā un 14.vietā otrajā dienā un 16. un 11.vietā sestdienas treniņos.

Cipulis šosezon PK sacensībās startēja četros no astoņiem posmiem, augstāko - 11.vietu izcīnot pirmajā Siguldas posmā. Eiropas meistarsacīkstēs divniekos viņš ierindojās 11.vietā.

Cipulis ar Nemmi treniņbraucienos bija attiecīgi devītajā un desmitajā vietā, 12. un ceturtajā, kā arī 15. un 12.vietā.

Abi ir spēļu debitanti.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi