Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvija Phjončhanā: Sestdiena uz ledus mūsējiem

Sestdien, 17. februārī, tiks aizvadīta Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību astotā diena, kurā uz starta dosies četri Latvijas sportisti. Zīmīgi, ka visi savus startus aizvadīs uz Phjončhanas ledus.

Jau plkst. 3 naktī pēc Latvijas laika startēs daiļslidošanas izvēles programma vīriem, kur pats pirmais 24 dalībnieku konkurencē uz ledus dosies mūsu Deniss Vasiļjevs, slidojot pie dziesmām Put the Blame On Mame un Anyone to Love. Vien 18 gadus vecais sportists īsajā programmā piektdien piedzīvoja kritienu un ierindojās 21. vietā, tomēr sarunā ar portālu Diena.lv neslēpa pozitīvās emocijas olimpiskajā debijā. Rezultāti ir gana blīvi un veksmīga snieguma gadījumā Deniss var pakāpties ievērojami augstāk.

No plkst. 12 sāksies ceturtdaļfināli šorttrekā vīriem 1000 m distancē, kur starp dalībniekiem abi mūsu olimpieši Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks, kuri iepriekš ne bez pārdzīvojumiem pārvarēja kvalifikācijas kārtu. Interesanti, ka abi latvieši startēs vienā - ceturtajā - skrējienā aptuveni plkst. 12.53.

Pirmie divi sportisti iekļūs pusfinālā. Latviešu skrējienā ir vēl trīs konkurenti, no kuriem pazīstamākais ir trīskārtējais olimpiskais čempions, kanādietis Čārlzs Hemlins (33). Tiesa, 1000 m distancē olimpiskajās spēlēs viņš līdz šim godalgas nav ieguvis, toties pasaules meistarsacīkstēs pēdējo 13 gadu laikā uz goda pjedestāla kāpis astoņas reizes. Tāpat viņš priekšsacīkstēs sasniedza olimpisko rekordu.

Vēl viens konkurents būs ķīnietis Vu Dedžings, kurš Sočos šajā distancē bija ceturtais, toties citās ieguva divas godalgas. Tāpat latviešu skrējienā startēs Šaolins Sandors Liu no Ungārijas, kurš ir 2016. gada pasaules čempions uz pusi īsākā distancē, bet šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā triumfēja tieši 1000 metros.

Visbeidzot, plkst. 13.20 sāksies trešais brauciens skeletona sacensībās dāmām, kur pēc pirmās dienas augsto septīto vietu ieņem mūsu Lelde Priedulēna. Aizvadot vēl divus labus braucienus, noteikti var rasties iespēja aizķerties olimpiskajā sešiniekā, lai gan tas nesolās būt viegls uzdevums. Trešajā braucienā sportistes dosies trasē secībā no pirmās līdz pēdējai, līdz ar to latviete startēs septītā. Savukārt ceturtais brauciens sāksies plkst. 14.45 un tajā skeletonistes brauks no 20. vietas īpašnieces līdz pirmajai.

"Šajos braucienos slida turējās diezgan stabili, nebija nekādu sānslīžu. Ņemot vērā laikapstākļus, nav ko sūdzēties. Patiesībā, neesmu redzējusi nevienu sāncenšu braucienu, tos vērtēšu tikai vēlāk. Man ir savs darbs, kas jāizdara un uz konkurentēm neskatos. Domāju, ka uz rītdienu neko nemainīšu. Slida ir stabila, galvenais jānobrauc stabili braucieni," stāstīja latviešu sportiste, kurai šīs ir otrās olimpiskās spēles.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi