Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvija Phjončhanā: Šorttrekistu, slēpotāju un Silova uznāciens; noslēdz kamaniņu braucējas

Otrdien, 13. februārī, Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību ceturtajā dienā plānots līdz šim daudzskaitlīgākais Latvijas sportistu uznāciens. Trasēs un arēnās dosies deviņi mūsu atlēti.

Jau plkst. 4.30 otrdienas rītā pēc Latvijas laika sacensības Alpu kombinācijā ar nobraucienu sāka kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks. Lai gan iepriekš plānotais treniņš nobraucienā svētdien tika atcelts, tāpat kā divas sacensības - svētdien nobraucienā vīriešiem un pirmdien milzu slalomā sievietēm, kurās bija jāstartē arī Kristapam un Leldei Gasūnai, otrdienas rītā ar laika apstākļiem sacensību vietā viss ir kārtībā. Pēc nobrauciena Kristaps ieņem 51. vietu. Plkst. 8 paredzēts slaloms. 

Phjončhanā Zvejnieks plānojis startēt visās piecās individuālajās distancēs.

Plkst. 11.05 olimpiskajās spēlēs debitēs mūsu vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš startēs sprinta kvalifikācijā. Plkst. 10.30 šādu pat debiju piedzīvos Patrīcija Eiduka, startējot sprinta kvalifikācijā dāmām. 

No plkst. 12 tiks aizvadīti priekšskrējieni 1000 m distancē šorttrekā, kur startēs abi mūsu vadošie sportisti Roberto Puķītis, kurš jau iepriekš ieņēma 11.vietu 1500 m distancē, un Roberts Zvejnieks. Otrajam tā būs olimpiskā debija. Ceturtajā priekšskrējienā startēs Zvejnieks, bet noslēdzošajā, astotajā, Puķītis. Katra skrējiena divi ātrākie sportisti iekļūs ceturtdaļfnālā, kas tiks aizvadīts sestdien.

Plkst. 12.30 sāksies trešais brauciens kamaniņu sportistēm, kur augsto 8.vietu pēc pirmās dienas ieņem mūsu Ulla Zirne. Tikmēr Elīzai Caucei jāaizvada lielisks brauciens, lai no pašreizējās 21. vietas iesprauktos labāko divdesmitniekā, kas startēs arī ceturtajā braucienā. Savukārt Kendija Aparjode kopvērtējumā ir 24. vietā un pēc rupjām kļūdām divos pirmajos braucienos viņas izredzes pakāpties ievērojami augstāk ir nelielas.

Tāpat plkst. 13 sāksies sacensības 1500 m distancē ātrslidošanā, kur savās trešajās olimpiskajās spēlēs piedalīsies Haralds Silovs. Viņa slidojumā skaļas ovācijas būs garantētas, jo Haralds startēs 15. pārī kopā ar dienvidkorejieti Kimu Min Soku. Pirms četriem gadiem Sočos tieši šajā distancē Haralds sasniedza savu augstvērtīgāko rezultātu Olimpiādēs - 14. vieta, tāpat pirms diviem gadiem viņš bija astotais pasaules meistarsacīkstēs.

Turēsim īkšķus!

ziņa papildināta ar jaunāko informāciju 2. rindkopā


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi