Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvija Phjončhanā: Turpina kamaniņu braucēji, sāk biatlonisti

Svētdien, 11. februārī, tiks aizvadīta Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību otrā diena, kurā sportisti sadalīs sešus medaļu komplektus (nobrauciens kalnu slēpošanā vīriešiem laika apstākļu dēļ jau pārcelts uz 15. februāri) - 10 km sprintā biatlonā vīriešiem, 30 km skiatlonā vīriešiem, frīstaila slēpošanā mogulā dāmām, kamaniņu sportā vieniniekiem vīriešiem, snovbordā sloupstailā vīriešiem un ātrslidošanā 5000 m distancē vīriešiem. Trasēs un arēnās uz starta izies arī piecas Latvijas cerības.

Kā pirmajam jau plkst. 4 no rīta pēc Latvijas laika savas trešās olimpiskās spēles bija jāsāk mūsu labākajam kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam, kurš pirmo reizi startēs nobraucienā. Diemžēl stiprā vēja dēļ sacensības atceltas un notiks 15. februārī.

Viņam 60 dalībnieku konkurencē tika 58. starta numurs. Slaloma speciālists Zvejnieks Phjončhanā cer uzlabot savus līdz šim augstākos olimpiskos sasniegumus. Vankūverā 2010. gadā viņam debijas reizē 37. vieta slalomā, bet milzu slalomā Kristaps finišēja 62. pozīcijā. Pirms četriem gadiem Sočos izdevās uzlabot rezultātu milzu slalomā – 43. vieta, tomēr slalomā Zvejnieks nefinišēja.

Plkst. 13 cīņu par medaļām kamaniņu braukšanā turpinās vīriešu vieninieki, tostarp arī mūsu Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods un Artūrs Dārznieks. Sacensību pirmajos divos braucienos sestdien vislabāk veicās Aparjodam, kurš abos sasniedza sesto laiku, bet summā ir septītais. Tikmēr Kivlenieks ir 21. vietā, bet Dārzniekam 25. rezultāts. Pirmās trīs vietas ieņem favorīts Fēlikss Lohs (Vācija), kuram 0,188 sekundes zaudē austrietis Dāvids Gleiršers, bet trešais ir olimpiskais sportists no Krievijas Romāns Repilovs, kurš atpaliek 0,217 sekundes.

Aparjods līderim zaudē 0,357 sekundes, bet līdz goda pjedestālam latvietim ir 0,140 sekundes. Kivlenieks Loham zaudē 1,345 sekundes, kamēr Dārznieks atpaliek 1,677 sekundes. Vīru sacensībās piedalās 40 kamaniņu braucēji.

Kā zināms, Dārznieks un Aparjods ir olimpisko spēļu debitanti, kamēr Kivlenieks Vankūverā bija 18. vietā, bet Sočos izcīnīja 16. pozīciju. Pēc neveiksmes sacensību pirmajā dienā pieredzējušais sportists apsver karjeras beigas, viņš atklāja žurnālistiem.

Savukārt plkst. 13:15 sāksies 10 km sprinta sacensības biatlonā vīriešiem, kur redzēsim Andreju Rastorgujevu un olimpisko debitantu Oskaru Muižnieku.

Rastorgujevam šīs ir jau trešās olimpiskās spēles. Vankūverā viņam sprintā 50. vieta, bet iedzīšanā Andrejs toreiz noslīdēja uz 58. pozīciju. Tāpat viņam 2010. gadā 19. vieta 4x7,5 km stafetē. Pirms četriem gadiem Sočos Andrejs sprintā tika pie 17. vietas, kuru iedzīšanā uzlaboja par vēl astoņām pozīcijām, sasniedzot savu līdz šim labāko rezultātu Olimpiādē. Tāpat Rastorgujevam 33. vieta 20 km klasikā un 14. vieta 15 km sacensībās ar kopēju startu.

Tāpat bija plānots, ka Latvijas slēpotājs Indulis Bikše sestdien piedalīsies skiatlonā, kurā sportisti vispirms veiks 15 kilometrus klasiskajā stilā, bet pēc tam tikpat garu distanci brīvajā stilā, tomēr viņa vārds pieteikumā vairs nav atrodams. Lēmumu nestartēt 5000 metros pieņēma arī Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, vēsta ziņu aģentūra LETA.

pievienota pēdējā rindkopa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi