Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvija Phjončhanā: Zvejnieki noslēdz dalību Olimpiādē

Phjončhanas olimpisko spēļu 13.dienā ceturtdien no Latvijas savus startus noslēdz šorttrekists Roberts Zvejnieks un kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.

Kā pirmais olimpiskajā slaloma trasē cīņā metīsies Kristaps Zvejnieks. Pirmais brauciens sāksies plkst.3 pēc Latvijas laika un tajā latvietim ticis 52.starta numurs, bet otrais brauciens risināsies no plkst.6.30.

Sacensības būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pirms došanās uz Phjončhanu Zvejnieks bija plānojis piedalīties visās piecās individuālajās distancēs, tomēr pirmajās olimpisko spēļu dienās programmu ievērojami ietekmēja laikapstākļi. Vīriem jau otrajā olimpisko spēļu dienā vajadzēja veikt nobraucienu un Zvejnieks to būtu izmantojis kā treniņu pirms pagājušās otrdienas Alpu kombinācijas, kur sportisti sacentās nobraucienā un latvieša kroņa distancē slalomā. Tomēr nobrauciena sacensības tika pārceltas, bet otrdien gan sportisti devās trasē un Zvejnieks guva 26.vietu.

Zvejnieks Alpu kombinācijā sasniedza otro visu laiku augstāko Latvijas rezultātu kalnu slēpošanā olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā 25.vietu slalomā izcīnīja Ivars Ciaguns.

Pēc tam Zvejnieks izlēma atteikties no starta nobraucienā un supergigantā, tāpēc trasē atgriezās pagājušajā svētdienā, ieņemot 35.vietu milzu slalomā.

Savukārt ceturtdien Zvejnieks pamatoti var cerēt uz sava Alpu kombinācijas rezultāta uzlabošanu. Latvietis iepriekš pauda, ka slalomā centīsies no sevis izspiest maksimumu, trasē atdodot 110%. Alpu kombinācijā viņš slalomā uzrādīja četrpadsmito ātrāko rezultātu.

Pirms četriem gadiem Sočos 27.vietu slalomā izcīnīja Mārtiņš Onskulis.

Šīs Zvejniekam, kurš pagājušajā nedēļā nosvinēja 26.dzimšanas dienu, ir trešās olimpiskās spēles. Viņa līdzšinējais rekords bija 37.vieta Vistleras olimpisko spēļu slalomā. Tāpat Vankūverā tika gūta 62.vieta milzu slalomā, bet Sočos latvietis rezultātu milzu slalomā uzlaboja līdz 43.vietai, kamēr slalomā nefinišēja.

Tikmēr plkst.12 pēc Latvijas laika sāksies izšķirošās cīņas par medaļām 500 metru distancē šorttrekā, kur cīnīsies arī Roberts Zvejnieks. Sacensības varēs vērot LTV7 ēterā.

Šīs distances priekšsacīkstes notika otrdien, kad Zvejnieks savā skrējienā ļoti stabili guva otro vietu, atpaliekot vien no kanādieša Samuela Žirāra, kurš iepriekš Phjončhanā guva zeltu 1000 metros.

Zvejnieks priekšsacīkstēs sasniedza septīto ātrāko laiku, bet ceturtdaļfinālā piedalīsies 19 sportisti.

Ceturtdaļfinālā skrējienā ar Zvejnieku izteikts favorīts būs ķīnietis Vu Daidzjinu, kurš pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs šajā distancē izcīnīja sudrabu, kā arī pēdējos četros pasaules čempionātos guvis divus zeltus un divus sudrabus, turklāt otrdien viņš priekšsacīkstēs sasniedza jaunu olimpisko rekordu.

Tāpat skrējienā būs kazahs Nurbergens Žumagazijevs, mājinieks Hvans Dehons un japānis Keita Vatanabe.

Ceturtdaļfinālu pārvarēs katra skrējiena pirmie divi sportisti, bet pēc tam notiks arī pusfināls un fināls.

Kā vēstīts, iepriekš Phjončhanā Zvejnieks guva 15.vietu 1000 metru distancē, bet pēc tam sportists uzsvēra, ka viņam parocīgākā ir tieši īsākā distance.

Divdesmit gadus vecais Zvejnieks sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, reizi izcīnot 12.vietu 500 metru distancē.

Tāpat Zvejnieks nedēļas nogalē nonāca uzmanības centrā, jo internetā cenšas pārdot telefonu, kādu saņem katrs olimpietis.

Bez viņa olimpiskajās spēlēs Latviju šorttrekā pārstāvēja arī Roberto Puķītis, kurš guva 11.vietu gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.

Pēc vairākām izmaiņām kalendārā ceturtdien kopā tiks sadalīti desmit medaļu komplekti, kas ir lielākais skaits šajās olimpiskajās spēlēs. Agri no rīta vēsturē pirmās olimpiskās čempiones tiks noskaidrotas snovborda dāmām "Big Air" disciplīnā, kā arī frīstaila slēpošanas sacensībās rampā vīriešiem. Tāpat agri no rīta pēc Latvijas laika dāmu hokeja klasikā notiks fināls starp ASV un Kanādas izlasēm, kā arī tiks sadalītas medaļas kalnu slēpošanā slalomā vīriešiem un Alpu kombinācijas sacensībās dāmām.

Tikmēr vēlāk čempionus noskaidros arī ziemeļu divcīņas komandu sacensībās, kurās tiks veikti lēcieni no lielā tramplīna, bet uzreiz trīs medaļu komplektus sadalīs šorttreka pēdējā dienā - 500 metros vīriem, 1000 metros dāmām un 5000 metru stafetē vīriem.

Pēc ceturtdienas vēl olimpiskajā programmā atliks vien trīs dienas, no Latvijas sportistiem startējot ātrslidotājam Haraldam Silovam, bobsleja četrinieku ekipāžām un, iespējams, arī slēpotājam Indulim Bikšem.

Kā vēstīts, pirmdien Latvija tika pie pirmās medaļas Phjončhanā, trešo vietu divnieku sacensībās izcīnot Oskara Melbārža un Jāņa Strengas ekipāžai.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti. Salīdzinot ar iepriekšējām Ziemas olimpiskajām spēlēm, delegācijas sastāvs ir mazākais kopš 1998.gada Nagano Olimpiādes, bet tam ir vienkāršs izskaidrojums - četrgades nozīmīgākajam forumam nav kvalificējusies Latvijas hokeja izlase, kas uzreiz palielina dalībnieku skaitu, jo hokeja komandā var pieteikt 25 spēlētājus.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti. Sacensību programmā debitēs četras disciplīnas - "Big Air" snovbords, jaukto pāru sacensības kērlingā, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm Ziemas olimpiskajās spēlēs nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nebija gatava maksāt par hokejistu transportēšanu un apdrošināšanu.

Phjončhana par 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu tika izraudzīta 2011.gada jūlijā, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 123.Sesijā balsojumā pārliecinoši apsteidzot Vācijas pilsētu Minheni un Ansī pilsētu Francijā. Dienvidkorejā šī būs otrā Olimpiāde, jo 1988.gadā galvaspilsētā Seulā notika Vasaras olimpiskās spēles.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija būs 25.februārī, bet nākamā Ziemas Olimpiāde notiks 2022.gadā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi