Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas izlase pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām uzvar, bet play-off nesasniedz

Latvijas izlase ceturtdien Aberdīnā pasaules kērlinga čempionātā jauktajām komandām svinēja divas uzvaras, taču izslēgšanas cīņās neiekļuva.

Latvijas izlase ar skipu Renāru Freidensonu, Evitu Regžu, Aleksandru Baranovski un Betiju Gulbi sastāvā vispirms ceturtdien uzvarēja Japānu ar 6:2.

Pirmajos trīs endos latvieši guva četrus punktus un turpmākajā mača gaitā vadības grožus no rokām neizlaida. Astotajā endā, kurā kļuva skaidrs, ka japāņi vairs nevar atspēlēties, cīņa tika noslēgta.

Otrā dienas cīņā Latvijas kērlingisti ar 8:3 pieveica Ukrainu.

Spēli latvieši sāka ar četriem punktiem pirmajā endā, nākamajos divos endos "nozogot" vēl pa punktam. Ceturtajā endā pirmo punktu guva ukraiņi, bet nākamajos divos pa punktam atkal iekrāja Latvijas izlase, panākot 8:1. Nākamajā endā ukraiņi divus punktus atguva, bet pēdējais ends netika nospēlēts.

Ar piecām uzvarām astoņās spēlēs Latvija vairs nevar iekļūt astotdaļfinālā, jo B grupā visās astoņās spēlēs uzvarēja Zviedrija, bet pa sešām uzvarām izcīnīja Japāna un Norvēģija. Latvija palika piektajā vietā, tāpat kā Čehija izcīnot piecus panākumus.

Jau ziņots, ka pirmajā duelī Latvijas komanda ar 6:4 pieveica Taivānu, otrajā mačā ar 7:8 ekstra endā zaudēja Norvēģijai, pēc tam ar 16:3 uzvarēja Nigēriju un ar 7:5 - Īriju, taču piektajā spēlē ar 4:8 atzina Čehijas pārākumu un sestajā mačā ar 2:10 zaudēja Zviedrijai.

Latvijas valstsvienībā Regžai un Freidensonam ir vislielākā kērlinga pieredze gan Latvijas, gan arī Eiropas un pasaules čempionātu līmenī, Baranovskis startējis tikai pasaules junioru čempionāta B divīzijā, kamēr Gulbei šis būs pirmais šāda ranga turnīrs. 

Latvija cīnās B grupā, kurā spēlē arī Taivāna, Čehija, Īrija, Japāna, Nigērija, Norvēģija, Zviedrija un Ukraina.

Pasaules čempionātā startē 35 izlases, kas sadalītas četrās grupās. Pirmo reizi pasaules meistarsacīkstēs piedalās Indijas valstsvienība.

Komandas, kurās pamīšus spēlē divas sievietes un divi vīrieši, vispirms apakšgrupā aizvada apļa turnīru. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet grupu otrās un trešās vietas noskaidros atlikušos četrus ceturtdaļfinālistus. Izšķirošās cīņas par medaļām notiks 22.oktobrī.

Pēdējo reizi pasaules meistarsacīkstes jauktajām komandām tika aizvadītas 2019.gadā, kad par čempioniem kļuva kanādieši, kuri finālā pārspēja Vācijas izlasi.

Pasaules čempionāts jauktajām komandām norisinās no 15. līdz 22.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi