Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas jauktā kērlinga izlase PČ uzsāks pret Kazahstānu

Latvijas jauktā izlase noslēgusi sagatavošanās posmu un ceturtdien devās uz Skotijas pilsētu Aberdīnu, kur no 12. līdz 19. oktobrim aizvadīs cīņas pasaules jaukto kērlinga komandu čempionātā, informē Latvijas Kērlinga asociācija.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlēs C apakšgrupā, kur sacentīsies ar Austrālijas, Brazīlijas, Spānijas, Ungārijas, Kazahstānas, Zviedrijas un ASV izlasēm. Kopumā piedaloties 40 komandām sadalītām pa piecām grupām, katras grupas labākās trīs komandas un labākā ceturtā vieta no visām grupām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm pēc “play – off” principa, lai noskaidrotu 2019.gada pasaules čempionus.

Šogad dažādu objektīvu apstākļu dēļ sagatavošanās posms izlasei ir sanācis nedaudz saraustīts, bet tajā pašā laikā komanda labi ir adaptējusies visiem iekšējiem un ārējiem apstākļiem. “Kopumā esam čempionātam gatavi, tik nedaudz žēl, ka bez “Riga Open 2019” turnīra nav iznācis noorganizēt vēl papildus pārbaudes spēles ar nopietniem pretiniekiem. Tomēr tam nevajadzētu būt būtiskai ietekmei, jo komandas pamatsastāvs kopā ir spēlējis vairāk nekā desmit gadus, attiecīgi lielu savstarpēju noslēpumu nav,” uzsver Jānis Rudzītis.

“Sagatavošanās posma sākumā iesildījāmies sezonai ar divām spēlēm amatieru līgā, pēc tam sekoja ļoti noderīgais “Riga Open 2019” turnīrs,” piebilst Rudzītis. Pēc tam jau izlase spēļu ziņā pašķīrās, jo Jānis Rudzītis kopā ar Jeļenu Rudzīti un Daci Spilneri piedalījās dažādās jaukto pāru sacensībās, savukārt Didzis Pētersons kopā ar vīriešu komandu gatavojās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

“Vienmēr var vēlēties ko vairāk, bet, objektīvi vērtējot mūsu laika un finanšu resursu iespējas, sagatavošanās posms ir bijis optimāls. Ņemot vērā, ka šis būs mūsu jau trešais čempionāts pēc kārtas, esam piesardzīgi optimisti,” turpina Rudzītis, “un nav pamata satraukties par starta uztraukumu. Viss būs atkarīgs no mums pašiem. Ja nepieļausim nevajadzīgas kļūdas, tad iespējas pacīnīties par uzvaru būs katrā spēlē. To mums jau pierādīja pagājušais čempionāts pirms gada Kanādā, kad spēle ar vēlākajiem finālistiem Spāniju izšķīrās tikai pēdējā metienā, kad pretinieks veica lielisku dubulto “take out” sitienu.”

Latvijas izlase savu startu čempionātā uzsāks pret Kazahstānu, kas līdz šim ar augstām vietām nav izcēlusies, noslēdzot čempionātus trešā desmita vidū. Par grupas favorīti noteikti uzskatāma Spānija, kuru šajā čempionātā pārstāvēs pagājušajā gadā vicečempiona titula ieguvēju komanda. Sīvākās un vienlīdzīgākās spēles par iekļūšanu nākamajā spēļu kārtā gaidāmas ar Austrāliju, kura pērn ierindojās par vietu augstāk, kā arī ar ASV un Ungāriju, kuri palika nedaudz aiz mūsu izlases kopvērtējuma tabulā.

Kanāda centīsies aizstāvēt savās mājās izcīnīto 2018.gada čempionu titulu, šogad izlasi pārstāvot citai komandai. Savukārt Krievijas izlase nomainījusi pusi no pagājušā gada bronzas sastāva, lai šogad šo medaļu nomainītu pret augstāka kaluma.

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Didzis Pētersons, Dace Spilnere-Pūciņa.

Latvijas jauktās izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

12.10. 10:00 Kazahstāna
13.10. 14:00 Austrālija
14.10. 10:00 ASV
14.10. 22:00 Zviedrija
15.10. 14:00 Ungārija
16.10. 18:00 Spānija
17.10. 22:00 Brazīlija

Top komentāri

Ledus
L
Turam īkšķus, vēlam veiksmes!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi