Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas jaukto pāru kērlingisti dramatiski zaudē ASV, paliekot bez PČ 1/8 fināla

Latvijas jaukto pāru kērlinga izlase ceturtdien pasaules čempionāta mačā otrajā ekstra endā zaudēja ASV valstsvienībai, neiekļūdama turnīra astotdaļfinālā.

Latvija cieta zaudējumu ar 6-7, bet, lai sasniegtu astotdaļfinālu bija jāizcīna uzvara.

Pēc astoņiem endiem abas izlases cīnījās neizšķirti 6-6, bet pirmajā ekstra endā neviena no izlasēm nespēja gūt punktu, taču otrajā ekstra endā uzvarēja amerikāņi, kuri svinēja panākumu arī mačā.

Ja Latvija uzvarētu ASV, tad sasniegtu izslēgšanas turnīru, jo savstarpējās spēlēs uzvarētas būtu gan Baltkrievija, gan ASV.

B apakšgrupām ar sešām uzvarām sešās spēlēs triumfēja Zviedrija, Ķīnai un ASV bija četrām uzvarām, bet pa diviem panākumiem guvušas Baltkrievija un Latvija, kuras aizvadījušas attiecīgi piecus un sešus mačus. Viena uzvara piecās spēlēs ir Francijai, tāpat pie panākuma sešos mačos tika arī Brazīlija.

Jau vēstīts, ka čempionātu latvieši sāka ar divām uzvarām, tomēr turpinājumā tikai zaudēts. Vispirms ar 10-3 tika pārspēta Brazīlija, svētdien ar 6-2 uzveikta arī Baltkrievija, taču pirmdien ar 5-6 tika atzīts Ķīnas pārākums, pretiniekiem uzvaru izcīnot ekstra enda, kad latvieši kļūdījās pēdējā metienā. Savukārt otrdien Latvijas valstsvienība ar 3-6 piekāpās Zviedrijai, bet trešdien ar 5-6 zaudēja Francijai.

Čempionātā, kas risinās trešo reizi, piedalās 38 valstu izlases, kas sadalītas piecās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas pirmās trīs vienības un labākā no ceturto vietu ieguvējām. Katrā vienībā ir pa divām dāmām un diviem kungiem.

Latvijas sportisti pasaules meistarsacīkstēs izslēgšanas turnīram vēl nav spējuši kvalificēties. Pirmajā turnīra norises gadā tika gūtas četras uzvaras astoņos mačos, bet pērn - četras uzvaras septiņos mačos. Pirms tam kopš 2005.gada bija risinājies Eiropas čempionāts.

Latvijas izlasi čempionātā pārstāv komanda RKK/Rudzītis, kuras sastāvā ir Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Ritvars Graumanis un Dace Spilnere-Pūciņa. Vienība maijā triumfēja Latvijas meistarsacīkstēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi