Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kamaniņu sportisti izcīna bronzu stafetē, triumfē Vācija

Latvijas kamaniņbraucēji Elīza Tīruma un Kristers Aparjods, kā arī divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme Pekinas olimpisko spēļu komandu stafetē izcīnīja bronzas medaļas, bet trešo reizi pēc kārtas olimpisko čempionu titulu ieguva Vācija.

Vācija, kuras sastāvā bija Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs, kā arī divnieku ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, finišēja pēc trīs minūtēm 3,406 sekundēm, kas ir jauns trases rekords.

Sudraba medaļu izcīnīja Austrija, kuras komandā startēja Madeleine Egle, Volfgangs Kindls un Tomass Šteijs/Lorencs Kollers. No līderes Austrija atpalika 0,08 sekundes. 

Latvijas komanda sekoja ROC un Kanādas komandām, trešo reizi sacensībās sasniedzot jaunu rekordu, kuru gan pēc tam vēl laboja Austrija un Vācija. No līderes Latvijas komanda atpalika 0,948 sekundes. 

Tīruma pieļāva nelielu kļūdu un atpalika no tā brīža līderes ROC, bet Aparjods ar labu reakcijas laiku un veiksmīgu braucienu samazināja starpību un Bots/Plūme pārspēja Krievijas rezultātu. 

14 komandu konkurencē Latvija startēja trešā no beigām. Slovākija, kas startēja septītā, pēc divnieku ekipāžas kļūdas nefinišēja. 

Phjončhanas spēlēs pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem tika kronēta Vācijas komanda, kura bija tādā pašā sastāvā, kā Pekinā. Sudraba medaļu ieguva Kanāda un bronzu - Austrija.

2018.gadā Latvijas komanda - Ulla Zirne, Aparjods, kā arī divnieku ekipāžu Juris un Andris Šici -, ierindojās sestajā vietā, bet 2014.gadā šīs disciplīnas debijā spēlēs Tīruma kopā ar Šiciem un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzas medaļu.

Šosezon šajā disciplīnā Pasaules kausā (PK) Latvijas kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā aiz Vācijas. Atsevišķos posmos Latvijas komanda četras reizes no sešām kāpa uz goda pjedestāla, divreiz svinot uzvaru - arī pēdējā posmā, kas bija arī Eiropas čempionāts, Sanktmoricā. Pirmajā PK posmā Jaņcjinas trasē Latvijas komanda ar Tīrumu, Aparjodu un brāļiem Šiciem gan ierindojās ceturtajā vietā.

Individuālajās sacensībās Pekinas spēlēs Bots/Plūme ieņēma 4.vietu,  Aparjods finišēja piektajā vietā, bet Tīruma ierindojās astotajā vietā.

Pekinas olimpiskajās spēlēs startēja arī Latvijas kamaniņraucēji Andris Šics/Juris Šics divnieku sacensībās, ieņemot 5.vietu, sieviešu sacensībās Kendija Aparjode ierindojas 11.pozīcijā un Elīna Ieva Vītola ir 18.vietā, savukārt vīriešu konkurencē Septītajā vietā ierindojās Gints Bērziņš un Artūrs Dārznieks ieņēma 18.vietu. 

Pekinas olimpiskajās spēlēs kamaniņbraukšanās iepriekšējās dienās sadalīti trīs medaļu komplekti. Vācijas sportisti uzvarēja sieviešu, vīriešu un divnieku sacensībās, izcīnot arī divas sudraba medaļas. Austrija izcīnījusi pa vienai sudraba un bronzas medaļai, bet Itālijas un ROC komandai ir pa vienai bronzas medaļai.  

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi