Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kamaniņu stafetes komandai trešā vieta Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar Elīnu Ievu Vītolu, Kristeru Aparjodu un divnieku Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi sastāvā svētdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa sezonas sestā posma komandu stafetē.

Latvijas komanda startēja kā pēdējā no desmit izlasēm un finišēja divās minūtēs un 23,881 sekundē. Uzvarētājiem austriešiem latvieši zaudēja 0,139 sekundes, bet aiz otro vietu izcīnījušajiem vāciešiem bija 0,041 sekundi.

Uzvarētāju sastāvā bija Madeleine Egle, Volfgangs Kindls un divnieks Janniks Millers/Armīns Fraušers.

No desmit startējušajām komandām finišēja deviņas, kanādiešiem piedzīvojot kritienu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām pa 355 punktiem ir Latvijai un Vācijai, bet trešo vietu ar 250 punktiem ieņem Itālija.

Komandu stafete šogad Pasaules kausa posmos notikusi četrreiz. Vistlerā uzvarēja Vācija, Latvijai finišējot otrajai, bet abos Siguldas posmos pārāki bija latvieši, Vācijai abas reizes finišējot otrajai. Vēl pie medaļām šajā disciplīnā šogad ir tikuši austrieši, amerikāņi un itāļi.

Visas trīs reizes Latvijas izlasē startēja Vītola, Aparjods un divnieks Bots/Plūme.

Pirms tam svētdien vīru vieninieku mačos Aparjods un Gints Bērziņš izcīnīja attiecīgi astoto un devīto vietu, bet juniors Kaspars Rinks bija 18.pozīcijā.

Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja vācietis Makss Langenhans, kurš otrās vietas ieguvēju, itāli Dominiku Fišnalleru pārspēja par 0,238 sekundēm, bet trešo pozīciju ieņēmušais vācietis Fēlikss Lohs zaudēja 0,332 sekundes.

Aparjods atpalika 0,984 sekundes, bet Bērziņš bija vēl 0,098 sekundes lēnāks. Rinkam bija 2,373 sekunžu deficīts pret uzvarētāju.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Langenhans, bet Bērziņš ar 0,524 sekunžu deficītu bija septītais. Aparjods brauciena gaitā bija līderpozīcijā, taču pieļāva kļūdu un uzrādīja desmito rezultātu 0,820 sekundes lēnāku par Langenhanu. Rinks atpalika 1,773 sekundes, kas deva 21.vietu.

Otrajā braucienā Aparjods uzrādīja piekto rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz astoto vietu un apsteigt Bērziņu, kurš braucienā sasniedza devīto rezultātu. Rinkam braucienā bija 11.vieta, kas arī palīdzēja veikt kāpumu.

Langenhans otrajā braucienā par 0,011 sekundēm piekāpās Fišnalleram, taču nosargāja pirmo vietu.

Aparjods ar 438 punktiem kopvērtējumā ieņem piekto vietu, labāko trijniekam zaudējot 15 punktus, Bērziņš ar 320 punktiem ir astotais, bet Rinks ar 23 punktiem ieņem 35.pozīciju. Līderpozīcijā ar 605 punktiem ir Fišnallers.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12.februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi