Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas kērlingistes Eiropas čempionāta mačā uzvar spēcīgo Skotiju

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pirmdien Igaunijā Eiropas čempionāta A divīzijas piektajā mačā ar rezultātu 9-7 pārspēja Skotiju.

Latvietes maču iesāka ar pieciem punktiem pirmajā endā un vadībā atradās arī pārējo cīņas gaitu, duelim noslēdzoties pēc desmit endiem.

Trīs Skotijas kērlingistes, tajā skaitā skips Īve Mjūrheda, februārī Lielbritānijas sastāvā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dienas pirmajā mačā latvietes ar 4-7 piekāpās vienai no pasaules vadošajām komandām Zviedrijai.

Vēl pēc piektā enda rezultāts bija neizšķirts 2-2, bet sestajā endā pretinieces guva četrus punktus, tādējādi ieliekot pamatus savai uzvarai. Mačs noslēdzās pēc deviņiem endiem.

Zviedrija ir Phjončhanas olimpisko spēļu čempione, kā arī pašreizējā pasaules un Eiropas vicečempione.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvijas kērlingistes ar 8-11 piekāpās Somijai, kam sekoja uzvara ar 8-6 pret Dānijas komandu, bet svētdien tika piedzīvots zaudējums 7-8 pret Krieviju.

Čempionāta turpinājumā Latvijas kērlingistes pirmdienas vakarā tiksies ar Vāciju, Šveici, Čehiju un Itāliju.

Grupā līderpozīcijā ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir Šveice, kam ar četriem panākumiem seko Vācija, pa trim uzvarām guvušas Krievija un Zviedrija, pa divām uzvarām ir Čehijai, Dānijai Somijai, Latvijai un Skotijai, kamēr Itālija cietusi piecus zaudējumus.

Vispirms A divīzijā desmit komandas aizvadīs viena apļa sacensības, bet pēc tam četras labākās turpinās cīnīties par Eiropas čempioņu titulu.

Latvijas sieviešu izlasi Eiropas čempionātā pārstāv Iveta Staša-Šaršūne (skips), Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone un Tīna Siliņa, bet komandas treneris ir Kārlis Smilga.

Savukārt līmeni zemākajā B divīzijā Latvijas vīriešu izlase pirmdien ar 8-4 pārspēja Turciju.

Jau ziņots, ka sestdien pirmajā mačā latvieši ar 2-7 pārliecinoši piekāpās Čehijai, bet svētdien ar 10-3 sagrāva Ungāriju.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas sportisti apakšgrupā ir trešie aiz Čehijas un Spānijas, kuras guvušas pa trim uzvarām.

Sacensību turpinājumā Latvijas kērlingisti spēkosies ar Spāniju, Igauniju, Franciju un Slovākiju.

Latvijas vīriešu izlasi Eiropas čempionātā pārstāv Ritvars Gulbis (skips), Raivis Bušmanis, Aivars Avotiņš, Anrijs Mikus Briežkalns un Kristaps Vilks, bet komandas treneris ir Roberts Krusts.

B divīzijā startē 16 komandas, kas sadalītas pa divām grupām ar astoņām izlasēm katrā astoņas. Aizvadot viena apļa turnīru, abu grupu pirmās trīs komandas turpinās cīņu par medaļām, vietu A divīzijā un pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Šosezon pirmo reizi tiks aizvadīts pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kas 18.-23.janvārī notiks Jaunzēlandē. No Eiropas šajā turnīrā iekļūs četras sieviešu un četras vīriešu kērlinga komandas. Divas no tām būs A divīzijas izlases, kas kopvērtējumā ieņems vietas uzreiz aiz tām vienībām, kuras jau ir kvalificējušās pasaules čempionātam, kā arī divas B divīzijas komandas - pirmās un otrās vietas ieguvējas.

Pērn Eiropas čempionātā Latvijas sieviešu izlase sasniedza B divīzijas finālu, kur gan zaudēja Somijai un neieguva tiesības piedalīties pasaules čempionātā. Tiesa, fināla sasniegšana ļāva kvalificēties A divīzijas turnīram. Savukārt vīrieši nepārvarēja B divīzijas grupu turnīru.

Pagājušā gada decembrī Latvijas sieviešu kērlinga izlase startēja arī Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijā, taču pie ceļazīmes uz Olimpiādi netika.

Vēl 2013.gadā dāmas A divīzijā ieņēma septīto vietu, bet kungi palika astotie, izcīnot līdz šim augstākās vietas A divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi