Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas šorttrekisti sestdien cīnīsies vienā ceturtdaļfinālā

Sekmīgi otrdien 1000 metru distances ceturtdaļfinālu Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs sasniedza abi Latvijas šorttrekisti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis, kuru priekšskrējienos gan neiztika bez incidentiem.

Puķītis savā skrējienā finišēja otrais, turklāt pirms tam piedzīvoja gan atkārtotu startu, gan iekļuva kritienā, pēc kura viens konkurents tika diskvalificēts. Tikmēr Zvejnieks savā skrējienā bija pēdējais - ceturtais, tomēr tika tālāk pateicoties konkurenta diskvalifikācijai, kurš patraucēja Latvijas sportistam cīņā par labāku pozīciju.

Abi latvieši sestdien startēs vienā - ceturtajā - ceturtdaļfināla skrējienā. Pirmie divi sportisti iekļūs pusfinālā. Latviešu skrējienā ir vēl trīs konkurenti, no kuriem pazīstamākais ir trīskārtējais olimpiskais čempions, kanādietis Čārlzs Hemlins (33). Tiesa, 1000 m distancē olimpiskajās spēlēs viņš līdz šim godalgas nav ieguvis, toties pasaules meistarsacīkstēs pēdējo 13 gadu laikā uz goda pjedestāla kāpis astoņas reizes.

Vēl viens konkurents būs ķīnietis Vu Dedžings, kurš Sočos šajā distancē bija ceturtais, toties citās ieguva divas godalgas. Tāpat latviešu skrējienā startēs Šaolins Sandors Liu no Ungārijas, kurš ir 2016. gada pasaules čempions uz pusi īsākā distancē.

"Bija doma pirmajā aplī pacīnīties par pozīciju. Pirmajā aplī paskatījos, kas īsti notiek. Redzēju, ka nīderlandietis iededzināja, tad es aizgāju aiz viņa. Nedaudz bija kontakts ar francūzi, mazliet zaudēju ātrumu. Bija virsātrums, aizgāju garām ķīnietim. Redzēju sev iespēju, ka var aiziet garām, un to izmantoju. Nepalaidu viņu garām. Ķīnieši pārsvarā slido ļoti netīri savus skrējienus, viņiem ir daudz sodu, viņiem patīk ar rokām grūstīties. Viņš man iegrūda blokos, es zaudēju ātrumu un daudz spēku," notikumus savā kvalifikācijas skrējienā atceras Zvejnieks.

"Tiesnešu lēmums bija advancēt [iecelt nākamajā kārtā] mani. Uzskatu, ka izcīnīju savu advansu, nevis man to vienkārši iedeva. Esmu apmierināts ar savu sniegumu. Varbūt varēja nedaudz labāk, bet bija stress. Šie skrējieni, kuri ātri, nav man par labu, jo esmu sprinteris, un man ir nedaudz grūtāk izturēt ātros skrējienus. Galvenais, ka rezultāts ir pozitīvs. Tiesneši atzīmēja, kurā aplī notika kontakts. Pēc tam izskatīja un pieņēma lēmumu. Kā redzējāt, 1500 metros vispār deviņus cilvēkus diskvalificēja. Tie ir divi, trīs advanci," stāsta šorttrekists.

"Man ir tā, ka ir ļoti grūti atgūt ritmu, ja to pazaudēju savos skrējienos. Tas bija viens no iemesliem. Es varētu slidot ļoti labi, varēju visu skrējienu turēt viņiem līdzi, bet tas izsita mani no ritma, neslidoju vairs savā stilā. Cerēju uz to, ka būs advanss. Pirmais uzdevums man bija tikt pāri pirmajai kārtai. Varbūt tūkstoš metros es mazliet neticēju sev tik ļoti, jo tā nav mana spēcīgākā distance. Vairāk koncentrējos uz piecsimt metriem. Tomēr galvā nepadevos, ticēju, ka varu to izdarīt," optimismu saglabājis olimpiskais debitants Zvejnieks.

Tikmēr Roberto Puķītim šis bija otrais olimpiskais starts. "Sākums īsti neietekmēja atkārtoto skrējienu. No sākuma bija mazliet savādāka taktika, jo krievs bija. Viņš bija vājākais skrējienā, un mēģināja tikt tālāk caur advansu ceturtdaļfinālā. Tāpēc viņš par katru cenu mēģināja grūstīties, bet nekas nesanāca. Kad palikām tikai trīs un tālāk tiek divi, skrējiens kļuva vairāk taktisks, kurš labāk noslidotu beigas, tiktu arī tālāk. Kritiens bez sekām, viss kārtībā, paldies Dievam. Bišķiņ sasitu muguru, bet to visu sakārtos."

 

 

 

"


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi