Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Ilustratīvs attēls

LNT: Siguldas dome nolemj pirkt zemi olimpiskā ciemata būvniecībai

Lai izpildītu kritērijus un kandidētu uz 2026.gada Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu kopā ar Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu, Siguldas dome šodien nolēma pirkt zemi olimpiskā ciemata būvniecībai – tā šovakar informēja LNT ziņas. Piecus ar pus hektārus plašu teritoriju, pašvaldība no Evaņģēliski Luteriskajai draudzes pirks par 230 tūkstošiem eiro. Šim mērķim aizņēmums netiks ņemts.

Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics LNT ziņām stāstīja,  ka ir atrasta iespēja iegādāties šo zemes gabalu no pašvaldības budžeta līdzekļiem. Šī gada budžetā jau paredzēti 30% nepieciešamās summas savukārt nākamgad tiks ieplānoti atlikušie 70%.

Atbalsts vai garantijas no valsts šim mērķim neesot paredzētas. Valdība varētu lemt tikai par atbalstu pašas kamaniņu trases pārbūvei, bet olimpiskais ciemats esot pašvaldības ziņā, tā LNT ziņām skaidroja  IZM Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Olimpiešu vajadzībām paredzēts būvēt vismaz 6 daudzdzīvokļu mājas, to darīs privātais investors, kas pēc olimpisko spēļu beigām dzīvokļus varētu pārdot vai izīrēt. Savukārt pašvaldība plāno būvēt ēku, kas pēc olimpiskajām spēlēm kalpos kā pašvaldības bērnudārzs. Būvniecības darbi varētu tikt sākti ne agrāk kā 2022 gadā.

Top komentāri

Visumā OK, bet
V
Vēl jau nav galīgais lēmums pieņemts. Es nogaidītu līdz vasarai.
oskars
o
galigi nojugusies , gandriz 50000 par vienu hektaru ??? Nu skaidrs , naudu pircejs un pardevejs sadalis sava starpa , nav jau sava nauda ...Neticu ka nevar nopirkt daudz letak ...
Jansons
J
Vispirms atkal kāds uzvārīsies uz nodokļu maksātāju rēķina. Tiks atņemta nauda daudz kam vajadzīgākam. Ko darīs ar sabūvēto pēc tam? tas pats interesantākais. Cik pasaulē nav par miljoniem sportam sabūvētu,pamestu būvju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi