Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ludvigs triumfē Pekinā, Aparjodam kļūda un 5. vieta; stabilais Bērziņš septītais

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods četru braucienu summā ieņēma piekto vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, bet zelta medaļu izcīnīja vācietis Johanness Ludvigs.

Septītajā vietā ierindojās Gints Bērziņš, kurš no līdera atpalika 1,438 sekundes, savukārt Artūrs Dārznieks ieņēma 18.vietu (+4,974). Aparjods no Ludviga atpalika par 1,318 sekundēm.

Ludvigs, kurš bija līderis visos četros olimpisko spēļu braucienos, četru braucienu summā finišēja pēc 3 minūtēm un 48,735 sekundēm.

Otrajā vietā finišēja austrietis Volfgangs Kindls, kurš līderim piekāpās 0,16 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Itālijas sportists Dominiks Fišnallers (+0,951). 

Pēc sacensībām Aparjods sacensību organizatoriem sacīja, ka nav apmierināts ar savu sniegumu.

"Protams, ja salīdzina ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm, kad es finišēju 11.vietā, šoreiz esmu piektais, tas ir progress. Tomēr man bija citi mērķi, protams, ka medaļa. Tāds ir sports, ziniet. Dažreiz tu uzvari, dažreiz zaudē, un šoreiz es zaudēju," viņa teikto citē olimpisko spēļu rīkotāji.

Sportists kā diezgan labu vērtēja trešo braucienu, kad viņš no piektās vietas pakāpās uz ceturto. "Ja ceturto braucienu būtu veicis tikpat labi vai vēl labāk, es būtu sasniedzis vairāk. Iespējams, pat ieguvis ko spīdīgu," viņš sacīja.

Aparjods pauda cerību piedalīties arī nākamajās olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem Itālijā, tomēr norādīja, ka vēl daudz jāizdara, jāuzlabo sniegums. Tomēr viņš uzteica arī Latvijas kamaniņsporta attīstību, kas "gadu no gada kļūst labāka. Mēs kļūstam arvien labāki, un mūsu tehnika kļūst ātrāka. Domāju, ka mūsu tehnika ir viena no labākajām pasaulē".

Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš atzina, ka komandai un pašam sportistam ir "rūgtuma sajūta" par Aparjoda sniegumu.

"Žēl, ka neizdevās tie trīs no četriem braucieniem tik labi, kā viņš varēja. Skaidrs, ka olimpiskajās spēlēs ar kļūdām līdz medaļām ir grūti aizsniegties. Tagad ir ne pārāk laba sajūta gan mums visiem, gan viņam pašam. Ja skatāmies uz piekto vietu olimpiskajās spēlēs, tad tas ir otrs labākais sasniegums vīriešiem pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Mums katrā ziņā mērķis bija augstāks. Līdz galam neizdevās mērķi izpildīt," Mauriņu citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Savukārt komentējot Bērziņa rezultātu Mauriņš sacīja, ka ir "milzīgs prieks un lepnums".

"Deviņpadsmit gados veikt četrus labus braucienus ar nelielām kļūdām un izcīnīt septīto vietu! Super! Tiešām malacis! Izturēja spriedzi. Pirmajās olimpiskajās spēlēs grozīties ap labāko sešinieku, atskatoties uz to, kā viņam gāja treniņos, kur viņš sasita elkoni. Superīgs panākums Gintam!" uzteica komandas menedžeris.

Viņš norādīja, ka Dārzniekam tā īsti ieskaitīt var tikai trešo braucienu. "Nesanāca parādīt sniegumu, kuru viņš bija spējīgs parādīt. Bet tāds ir kamaniņu sports," teicis Mauriņš.

Pēc pirmajiem trim braucieniem Aparjods ieņēma ceturto vietu, Bērziņš bija sestais, bet Dārznieks ierindojās 18.vietā 34 sportistu konkurencē.

Pēc otrā brauciena Aparjods ieņēma piekto vietu, sestajā vietā bija Bērziņš, bet  Dārznieks atradās 22.pozīcijā. Savukārt pēc pirmā brauciena sestdien Aparjods ieņēma ceturto vietu, septītajā vietā atradās Bērziņš, bet Dārznieks ierindojās 17.pozīcijā.

Savās debijas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā pirms četriem gadiem Aparjods izcīnīja 11.vietu, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 24.pozīcijā. Inārs Kivlenieks bija 20.vietā. 

Tikmēr sensacionāli par olimpisko čempionu tika kronēts 23 gadus vecais austrietis Dāvids Gleiršers, kurš pirms ceturtā brauciena bija trešais, bet pēc konkurentu kļūdām izcīnīja zeltu. Pirms pēdējā brauciena pārliecinošs līderis bija iepriekšējo divu olimpisko spēļu uzvarētājs Fēlikss Lohs, taču rupja kļūda izšķirošajā braucienā viņam maksāja vietu uz goda pjedestāla un bija jāsamierinās ar piekto vietu.

Sudraba godalgu izcīnīja amerikānis Kriss Mezdzers, bet pie bronzas tika vācietis Johanness Ludvigs.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi