Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

M. Dukura meitai pirmais panākums kalnu slēpošanā

Nedēļas nogalē Siguldā pilsētas trasē tika aizvadītas vienas no šīs sezonas noslēdzošajām sacensībām kalnu slēpošanā, aizraujošās un līdzīgās cīņās noskaidrojot labākos divu braucienu summā, tostarp pie savas pirmās godalgas tiekot slavenā skeletonista Martina Dukura meitai Magdai.

SK Pantera kausā milzu slaloma disciplīnā, kurā sacentās vairāku bērnu un jauniešu grupu pārstāvji, kā arī juniori un vecākie dalībnieki no Master grupas. Visas šīs grupas kopā pulcēja teju 100 kalnu slēpotāju, lielākajai konkurencei sanākot vecākajās bērnu un jaunākajās jauniešu grupās. Lai arī pie godalgotām vietām un uzvarām tika vairāki kalnu slēpošanas klubi, tomēr vislielāko godalgu ražu savāca SSS/SK Pantera audzēkņi, kuri, tiesa, arī bija vairākumā dalībnieku vidū, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

 

Master grupā vīriešiem sešu dalībnieku vidū pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās Aleksandrs Velhovskis, taču beigās viņam nācās ieņemt trešo vietu, jo otrajā braucienā viņam garām pagāja ne tikai uzvarētājs Andrejs Mihailovs, bet arī otrās vietas ieguvējs Vents Balodis. Dāmām, kur sacentās tikai trīs dalībnieces, pārliecinošu uzvaru svinēja arī skrituļslidošanā ar panākumiem startējošā Denisa Druka-Jaunzeme, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu jauniešu grupas kalnu slēpotāju Diānas un Rūdolfa Daukštu māmiņa Danute apsteidza Unu Leitāni. Junioriem sacentās tikai meitenes, Unai Graudai ieņemot stabilu pirmo vietu, bet Laurai Beļakovai paliekot otrajā vietā

U16 grupā puišiem uz goda pjedestāla kāpa tikko no Somijas atbraukušie jaunieši. Uzvarētājam Markam Truhinam no SSS/Pantera šoreiz sīvāko konkurenci neizrādīja vis komandas biedrs Emīls Ģērmanis, jo Baltijas kausa pēdējās dienas paralēlā slaloma uzvarētājs palika vien trešais, bet gan ASI Skibox pārstāvis un otrās vietas ieguvējs Gustavs Ābele, kurš otrajā trasē bija ātrākais. Arī meitenēm trijniekā iekļuva visas Somijā startējušās kalnu slēpotājas. Pārsteigumu sarūpēja un pirmo vietu ieguva Ilze Marta Bērziņa (Virsotne), kas aiz sevis atstāja otrajā trasē labāko laiku uzrādījušo Līvu Oliņu (SSS/Pantera). Virsotnei otru godalgu šajā grupā ļoti līdzīgā cīņā nodrošināja Katrīna Allena, kura divu braucienu summā par 0,04 sekundēm apsteidza favorīti Paulu Vītumu (SSS/Pantera), kurai negaidīti nācās palikt bez godalgas.

Par māsas Paulas ne tik veiksmīgā starta kompensēšanu parūpējās viņas brālis Aksels Vītums (SSS/Pantera), kurš izcīnīja uzvaru U14 grupā un kuram tikai ceturtdaļsekundi piekāpās Rihards Allens no Virsotnes, kura komandas biedrs Valters Eglītis ieņēma stabilu trešo vietu. Meitenēm šajā grupā bija pieteikušās visas trīs SSS/Pantera līderes un vadošās grupas braucējas, taču diemžēl nestartēja Baltijas kausa vicelīdere Samanta Līcīte. Taču Diāna Daukšte ar Patrīciju Ansonsku parūpējās par kārtīgu trilleri, katrai esot ātrākai vienā no braucieniem un beigās abas šķirot tikai vienai sekundes desmitdaļai. Un par šādu mazu atstarpi Pihē supergigantā uzvarējusī Diāna bija ātrāka par Baltijas kausa kopvērtējumā dominējušo Patrīciju.

Vēl vienu godalgu Daukštu ģimenei varēja sarūpēt Rūdolfs, bet viņš uz starta neizgāja. Taču U12 grupā 9 dalībnieku vidū par dubultuzvaru SSS/Pantera parūpējās divi citi tās pārstāvji – Lukass Pušņins un Krists Turauskis. Trijnieku noslēdza Kristaps Morozovs no Virsotnes. Lai arī dažās citās grupās bija spēcīgi braucēji un braucējas, tomēr U12 grupā meitenēm 12 dalībnieču konkurencē, neskatoties uz vienas no līderēm Lauras Ciagunes prombūtni Somijā gūtās traumas dēļ, sastāvs bija visspēcīgākais, galvenokārt pateicoties Baltijas kausa līderēm māsām Saļņikovām – Elzai un Frīdai. Baltijas kausa kopvērtējuma uzvarētāja Frīda brauca labi, taču augstāk par otro vietu viņa netika, jo šoreiz ātrāka abos braucienos un labāka kopsummā bija Elza. Ņemot vērā uzrādītos laikus, Elza ir jāizceļ kā labāko no visām meiteņu grupām, un tikai U16 grupas uzvarētājs Marks Truhins bija vienīgais no puišiem, kas divu braucienu summā spēja uzrādīt ātrāku laiku par Elzu. Stabilu trešo vietu ieņēma Baltijas kausā šajā disciplīnā ļoti spēcīgā konkurencē ar citu valstu pārstāvēm desmitniekā tikusī Loreta Reitere no Virsotnes.

U10 grupa bija tā, kur gan meitenēm, gan puišiem norisinājās visspraigākā cīņa par uzvaru, pirmās divas vietas divu braucienu summā šķirot vēl mazāk nekā U14 grupā meitenēm pieredzētā viena sekundes desmitdaļa – 0,07 sekundes meitenēm un 0,08 sekundes puišiem. Tāpat šajā grupā tika piefiksēta vēl viena interesanta iezīme, proti, gan puišiem, gan meitenēm pirmajā trijniekā tika pārstāvēti trīs dažādi kalnu slēpošanas klubi. Meitenēm līderpozīcijas pēc pirmā brauciena tomēr nenosargāja Estere Jansone (SSS/Pantera), kuru apsteidza Nata Eriņa no SK Ziemeļpols, bet trijnieku noslēdza Letīcija Matisone (Virsotne), kura tikai par 0,16 sekundēm pārspēja Luīzi Līvmani (SSS/Pantera). Lai arī puišiem atstarpe bija gandrīz identiska kā meitenēm, tomēr uzvarētājs Gustavs Gritāns no Apex bija ātrākais abos braucienos, gandrīz vienādi abas trases veicot, bet par attiecīgi 0,02 un 0,06 sekundēm katrā braucienā tomēr apsteidzot Lukasa brāli Arno Pušņinu (SSS/Pantera), tādējādi liedzot Pušņinu ģimenei tikt pie divām uzvarām. Arī puišiem šajā grupā 13 dalībnieku vidū SSS/Pantera bija tuvu divām godalgām, taču pēc pirmās trases trešajā vietā esošais Rafaels Velcis otrajā braucienā nenosargāja sekundes pārsvaru pār Kristeru Zīli no SK Ziemeļpols, beigās līdz trijniekam pietrūkstot nieka trim sekundes simtdaļām.

U8 grupā dubultuzvara Panterai, par ko parūpējās Renārs Lazdiņš un Patriks Ciaguns. Panterai varēja sanākt arī pilns goda pjedestāls, taču otrajā braucienā otro laiku uzrādījušais Renāra dvīņu brālis Kristiāns Lazdiņš pēc pirmajā trasē pieļautās kļūdas atradās pēdējā divpadsmitajā vietā, tāpēc divu braucienu summā augstāk par 8.vietu nevarēja pakāpties. Līdz ar to trešo vietu ieguva Rihards Hartmanis no SK Virsotne. Meitenēm šajā grupā krietni pārāka pār konkurentēm bija Alesija Terlanova no SK Ziemeļpols. Stabilu otro vietu ieguva Līva Latkovska. Tuvu godalgai bija Gabriela Rubene (abas SK Pantera), taču Gabrielu otrajā braucienā apsteidza komandas biedrene Nikola Grīnberga (SK Pantera), kurai tad pienācās trešā vieta. Diemžēl pirmajā trasē diskvalifikāciju piedzīvoja medaļu pretendente Emīlija Kliesta (SK Pantera), kura otrajā trasē uzrādīja otro laiku.

Pašā jaunākajā U6 grupā visu goda pjedestālu abiem dzimumiem aizņēma Sandras, Ievas, Madaras Melderu audzēkņi no SK Pantera. Puišiem vienīgais, kas divu braucienu summā iekļāvās minūtēs, bija pārliecinošais uzvarētājs Alberts Beinerts, kurš aiz sevis atstāja Mārtiņu Samofalu un Kristenu Eigenfeldu. Meitenēm pirmajās divās vietās ierindojās maija viducī vārda dienas svinošās Maija Ciagune un Sofija Beinerte. Alberta gadu jaunākajai māsiņai Sofijai neizdevās atkārtot brāļa panākumu, un viņa ierindojās 2.vietā, jo līdzīgajā cīņā par sekundi ātrāka bija piecas dienas agrāk vārdu dienu svinošā ļoti kuplās un sportiskās Ciagunu ģimenes jaunākā atvase Maija. Tikmēr pirmo godalgu ar iegūto trešo vietu nopelnīja vairākkārtējā pasaules kausa uzvarētāja, pasaules čempiona un olimpiskā vicečempiona skeletonā Martina Dukura meita Magda.

 

 

Patiess prieks par šodienas laiku un Magdas sniegumu! Panteras kauss!

A post shared by Jana Krumina (@janakrumina) on

 

 

Top komentāri

:)
:
Vēl dažviet sniegs palicis, un pareizi, ka organizē sacensības :) Izsmeļošs raksts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi