Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

M. Dukurs sev neērtajā Altenbergā tiek pie bronzas

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma trešo, bet Tomass Dukurs - septīto vietu Pasaules kausa trešā posma sacensībās.

Martins Dukurs startēja kā sestais, trīsreiz iestūrēja apmalē, taču tobrīd sasniedza labāko laiku no sešiem startējušajiem - 56,05 sekundes. Pēc visu 28 skeletonistu finiša tas izrādījās trešais ātrākais laiks aiz diviem Vācijas sportistiem - Kristofera Grothēra un Aksela Jungka - kuriem latvietis zaudēja attiecīgi 0,28 un 0,18 sekundes.

Tomass Dukurs veica labu braucienu līdz trases lejasdaļai, kur neprecizitāte pēc 14.virāžas noveda pie skeletona kontakta ar abām apmalēm. Braucienā viņš ieņēma ceturto vietu, līderim zaudējot 0,4 sekundes. Viņš apsteidza britu Metu Vestonu par trijām sekundes simtdaļām, bet sestais, Grothēram zaudējot 0,56 sekundes, bija austrietis Zamuels Maiers.

Grothērs sasniedza jaunu trases rekordu - 55,77 sekundes.

Otrajā braucienā Tomasam arī bija kļūdaina ceturtā virāža, kā dēļ zuda ātrums, kā arī vairākas sīkas kļūdiņas lejasdaļā, braucienā sasniedzot 11.vietu un divu braucienu summā - septīto. Viņš uzvarētājam Jungkam zaudēja 1,04 sekundes.

Arī Martins kļūdījās ceturtajā virāžā un trases augšdaļā zaudēja ātrumu. Arī izeja no 14.virāžas nepadevās ideāla, braucienā ieņemot trešo vietu un tādu pašu vietu ieņemot arī divu braucienu summā, uzvarētājam zaudējot 0,45 sekundes.

Divu vāciešu cīņā Jungks apspēlēja Grothēru, apsteidzot viņu par 0,11 sekundēm.

Ceturto vietu ieņēma krievs Vladislavs Semjonovs, piekto - viņa tautietis Ņikita Tregubovs, bet sesto, esot priekšā T.Dukuram divas sekundes simtdaļas, - trešais mājinieks Aleksandrs Gasners.

M.Dukuram tika sestais starta numurs, bet T.Dukuram - 22. no 28 skeletonistiem.

M.Dukurs sezonu sāka ar otro vietu, piekāpdamies vien Aleksandram Tretjakovam no Krievijas, bet otrajā posmā viņš palika vien 11.pozīcijā. T.Dukuram pirmajos posmos attiecīgi 16. un 18.pozīcija.

Martins Dukurs iepriekšējo sezonu par īpaši veiksmīgu nosaukt nevar. Viņš desmito reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot pirmajos četros posmos, taču Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu pēc 11 zelta medaļām pēc kārtas, bet pasaules meistarsacīkstēs Vācijas trasē Altenbergā nācās samierināties ar tikai 16.vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs, vienreiz posmā (Siguldā) kāpjot uz goda pjedestāla, Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja trešais. Eiropas čempionātā viņam tika sestā, bet pasaules čempionātā - septītā vieta.

Jau ziņots, ka sievietēm 17.vietu ieņēma Endija Tērauda.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī nākamie divi posmi notiks Vācijas trasēs - Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi