Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Martins Dukurs izgāž pēdējo braucienu; dubultuzvara Vācijai un bronza Ķīnai

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu, viņa brālis Tomass ierindojas devītajā pozīcijā, savukārt par čempionu kļuva Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs.

Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs astoto vietu ieguvušais Grothērs četru braucienu summā finišēja pēc četrām minūtēm un 1,01 sekundes, sudraba medaļu izcīnīja viņa tautietis Aksels Jungks, kurš no līdera atpalika 0,66 sekundes, savukārt bronzas medaļu ieguva Ķīnas sportists Jaņs Veņgans, kurš uzvarētājam zaudēja 0,76 sekundes, izcīnot Ķīnai pirmo olimpisko medaļu skeletonā. Krievs Aleksandrs Tretjakovs pēdējā braucienā zaudēja bronzas pozīciju un ieņēma 4. vietu (+0.98), kamēr piektais bija vēl viens ķīnietis Žengs Jins (+1.12), bet olimpisko sešinieku noslēdza Tretjakova tautietis Jevgēņijs Rokusujevs no Krievijas olimpiskās komitejas komandas (+1.39).

M.Dukurs pēc slikti aizvadīta pēdējā brauciena (tikai 13. laiks) atkrita divas pozīcijas un četru braucienu summā no uzvarētāja atpalika 1.75 sekundes, ierindojoties septītajā pozīcijā, lai gan pirms izšķirošā mēģinājuma bija tikai 0,07 sekunžu attālumā no bronzas pozīcijas.

Savukārt T.Dukurs pieļāva nelielu kļūdu un arī aizvadīja sliktāko no saviem braucieniem Pekinas olimpiskajās spēlēs (tāpat kā trešajā 10. laiks), kopumā no līdera atpaliekot 2,2 sekundes, kas bija devītais labākais rezultāts.

Ceturtajā braucienā startēja pēc trim braucieniem 20 labākos laikus sasniegušie skeletonisti. Trešajā braucienā uz starta izgāja 25 sportisti.

Jau vēstīts, ka pēc piektdien notikušā trešā brauciena līderis bija Grothērs, kura laiks četru braucienu summā bija trīs minūtes un 49 sekundes simtdaļas. 0,85 sekundes no viņa atpalika Jungks, bet trešajā vietā bija Aleksandrs Tretjakovs, kurš no līdera tobrīd atpalika 1,08 sekundes. 

M.Dukurs, aizvadot stabilu braucienu, no līdera atpalika 1,15 sekundes, pakāpjoties uz piekto vietu un tikai septiņas sekundes simtdaļas atpaliekot no trešās vietas, savukārt T.Dukurs līderim zaudēja 1,8 sekundes un pēc trim braucieniem saglabāja astoto vietu.

Pēc pirmajiem diviem ceturtdien notikušajiem braucieniem Martins un Tomass Dukuri ieņēma attiecīgi sesto un astoto vietu.

Abos pirmajos braucienos ātrākais bija Grothērs, otrajā pozīcijā ierindojās viņa tautietis Aksels Jungks, pēc diviem braucieniem piekāpjoties Grothēram 0,70 sekundes, bet trešajā vietā atradās Ķīnas sportists Jaņs Veņgans, kurš līderim zaudē 0,75 sekundes.

M.Dukurs atpalika no Grothēra 0,92 sekundes un no labāko trijnieka - 0,17 sekundes. T.Dukuram līdz līderim bija 1,22 sekundes.

Visu iespējamo titulu īpašniekam Martinam Dukuram kolekcijā nav tikai olimpiskā zelta. 2010. un 2014.gadā viņš izcīnīja sudraba medaļu, pirms četriem gadiem ieņēma ceturto vietu, bet debijā 2006.gadā Turīnā ierindojās septītajā vietā.

Šosezon viņš 11.reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot trijos posmos un tikai divos no septiņiem posmiem paliekot ārpus labāko trijnieka. Sanktmoricā viņš 12.reizi izcīnīja zelta godalgu Eiropas meistarsacīkstēs.

Tomass Dukurs arī piedalās savās piektajās spēlēs. Debitējot 2002.gadā Soltleiksitijā ar 21.vietu, 2010. un 2014.gadā viņš ieņēma ceturto vietu, bet Dienvidkorejas spēlēs pirms četriem gadiem bija piektais.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā T.Dukurs ieņēma astoto vietu, Siguldā svinot otro uzvaru karjerā. Eiropas meistarsacīkstēs viņš ieņēma septīto vietu.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs triumfēja mājinieku Dienvidkorejas favorīts Sunbins Juns, aiz sevis atstājot olimpisko sportistu no Krievijas Ņikitu Tregubovu, savukārt bronzu izcīnīja Lielbritānijas sportists Dominiks Pārsons.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi