Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Martins netiek uz pjedestāla Vinterbergā, trijniekā divi vācieši

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri sestdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja, attiecīgi, 4. un 10. vietu Pasaules kausa trešā posma sacensībās.

Pirmajā braucienā nedaudz negaidīti pirmās divas vietas ieņēma korejieši - ja olimpiskā čempiona Sunbina Juņa atrašanās līderpozīcijā nebija pārsteigums, tad Jisū Kima otrā vieta (+0.19) bija kas nebijis skeletonā. Martins līderim zaudēja 0,24 sekundes, bet uzreiz aiz viņa piecu sekundes simtdaļu intervālā iekārtojās visi trīs vācieši - Gasners, Jungks un Kaizingers.

Tomass līderim zaudēja 0,72 sekundes un noslēdza labāko desmitnieku. Tikai septītais bija līdzšinējais PK līderis Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, bet tikai 15. vietā - olimpiskais medaļnieks un Tretjakova tautietis Ņikita Tregubovs.

Otrā brauciena starts Tomasam padevās nedaudz ātrāks, tomēr laiks finišā neļāva pakāpties augstāk par to pašu 10. vietu (+0.97).

Līderu cīņās Martins aizvadīja vājāku otro braucienu - kamana neslīdēja un summā tikai ceturtā vieta (+0.20), lai gan abos braucienos latvietis uzrādīja trešos labākos rezultātus.

Olimpiskais čempions Juņs līderpozīciju noturēja par mata tiesu, otrais bija vācietis Aleksandrs Gasners (+0.05), bet trešais - vēl viens mājinieks Aksels Jungks (+0.08). Martins no goda pjedestāla atpalika 0,12 sekundes.

Vicelīderis pēc pirmā brauciena Kims spriedzi neizturēja, finišējot sestais. Savukārt tikai 19. vietā finišēja jau minētais krievs Tregubovs (+2.01), kurš izcīnījis godalgas augstākā līmeņa sacensībās un pēdējās sezonās allaž bijis starp favorītiem.

PK kopvērtējumā par līderi kļuvis Jungks (617 punkti), par pieciem atpaliek Martins, bet 593 punkti līdzšinējam līderim Tretjakovam. Tomass ar 504 punktiem noslīdējis uz septīto vietu.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, kamēr T.Dukurs bija attiecīgi sestajā un piektajā pozīcijā. Uzvaras sezonas ievadā svinēja vācietis Aksels Junkgs un krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Pagājušajā sezonā Vinterbergas trasē Tomass apsteidza Martinu, ierindojoties piektajā vietā pret brāļa septīto. Uzvarēja Tretjakovs, otrais bija Jungks, trešais - olimpiskais čempions dienvidkorejietis Sunbins Juns.

2015.gadā šajā trasē M.Dukurs kļuva par pasaules čempionu, Tomasam finišējot trešajam, bet 2011. un 2017.gadā Martins svinēja uzvaru Eiropas meistarsacīkstēs, kurās Tomass ierindojās attiecīgi ceturtajā un otrajā vietā.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Kā LETA jau ziņoja, lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Piektdien un sestdien Vinterbergā notika divas bobsleja četrinieku sacensības. Pirmajā dienā Oskara Ķibermaņa ekipāža izcīnīja trešo vietu, bet Ralfa Bērziņa pilotētais četrinieks finišēja 19.vietā. Otrajā dienā Pasaules kausa posmam bija pievienotā vērtība Eiropas čempionāta medaļu izskatā. Ķibermanis finišēja piektais, bet Bērziņš - sešpadsmitais, Eiropas čempionāta vērtējumā ierindojoties 12.vietā.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi