Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mauriņš par izvēli starp Šiciem un "Robotiem": Teikšu atklāti, tas bija ļoti smags un grūts lēmums

Latvijas kamaniņu sporta izlases individuālajās sacensībās neizcīnītās medaļas radīja papildu slogu sportistiem un treneriem, sarunā ar aģentūru LETA atzina komandas treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņbraucēji Elīza Tīruma un Kristers Aparjods, kā arī divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ceturtdien Pekinas olimpisko spēļu komandu stafetē izcīnīja bronzas medaļas.

"Balss ir nobļauta. Lēkājot kopā ar treneriem finišā, arī sanāca uzsist zilu aci. Emocijās dabūju no kolēģa ar pieri pa aci. Super, vārdiem neaprakstāmi. Tāds satraukums manā trenera karjerā vēl nav bijis. Kad sāka braukt stiprākās komandas, sākot ar kanādiešiem un amerikāņiem, šķita, ka sirds pa muti izlēks ārā," par pirmajām emocijām stāstīja Mauriņš.

"Tiešām milzīgs prieks un lepnums par mūsu komandu. Mēģinot atcerēties braucienus, emocijās tikai redzēju, ka Elīzai un "Robotiem" [Botam un Plūmem] bija pāris "bortiņi" pēc 13.virāžas, bet tas šobrīd ir mazsvarīgi. Super noslēgums četrgadei un olimpiskajām spēlēm," turpināja Mauriņš.

Latvijas kamaniņu braucēji aizvadīja teicamu Pasaules kausa sezonu un bija delegācijas galvenie favorīti uz godalgām, taču vīriešu un sieviešu vieninieku un vīriešu divnieku sacensībās palika bez medaļām.

"Tas bija milzīgs papildu slogs visiem sportistiem un treneriem. Esam sevi un skatītājus izlutinājuši pēdējās divās sezonās, jo regulāri dzīvojamies pa trijnieku. Vakar arī neviens nebija īsti laimīgs par ceturto un piekto vietu olimpiskajās spēlēs, visi bija saskābuši. Tagad ir vēl lielāks atvieglojums un varam uzelpot, ka puišiem un Elīzai ir medaļa kabatā," atzina Mauriņš.

Treneru korpusam bijusi ļoti grūta izvēle, kuru divnieku ekipāžu likt stafetē, jo individuālajās sacensībās abi divnieki nostartēja līdzīgi, Botam/Plūmem tikai nedaudz apsteidzot pieredzējušos brāļus Juri un Andri Šicus.

"Pasaules kausos mums ir atrunāti kritēriji, bet Eiropas čempionātos, pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs tas ir tikai un vienīgi treneru lēmums. Teikšu atklāti, tas bija ļoti smags un grūts lēmums. Arī starp treneriem domas dalījās, kurus likt. Brāļu pieredze un stabilitāte bija viņu pluss. Taču, ja paskatāmies tieši šīs sacensības, Mārtiņam ar Robertu bija ātrākais brauciens un augstāka vieta. Plus, viņiem ir nedaudz labāks starts un reakcija - šis šoreiz nospēlēja viņiem par labu," stāstīja Mauriņš.

Viņš uzsvēra, ka abas ekipāžas bija pelnījušas vietu stafetē, bet izvēlēti tika Bots/Plūme, kuri vēl nesen startēja junioru sacensībās.

"Prieks par puišiem, jo tagad viņi ir izgājuši visam cauri un visu godam pārvarējuši. Pirmās olimpiskās spēles veiksmīgi aizvadītas, arī stafetē, kur ir vēl lielāks psiholoģiskais slogs. Stafetē var sanākt iegāzt ne tikai sevi, bet arī komandas biedrus. Puiši tagad ir maksimāli apbružājušies pie lielajiem un nekas viņus vairs nevarēs pārsteigt, būs gatavi visam, kas tuvākajās sezonās nāks pretī," atzīmēja Mauriņš.

Latvijas kamaniņu sporta izlase mājās atgriezīsies piektdien plkst.17.40 ar reisu Helsinki - Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi