Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mauriņš: Tehnikas sagatavošanā uz aizvadītās sezonas lauriem gulēt nevajadzētu

Latvijas kamaniņu sporta izlasei, gatavojoties 2022.gada olimpiskajām spēlēm, vajadzēs ieguldīt vēl vairāk darba tehnikas sagatavošanā, intervijā aģentūrai LETA atzina komandas treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš.

Pasaules kausa sezonā kopumā latvieši izcīnīja 15 medaļas - pa četrām zelta un sudraba, kā arī septiņas bronzas. 

Mauriņš atzina, ka Latvijas izlase tehnikas sagatavošanā ir uz pareizā ceļa, un nevajadzētu sūdzēties, ka kamanas negāja.

"Varbūt bija epizodes un posmi, kad neizskaidrojamu iemeslu dēļ ar labiem braucieniem rezultāts nebija tik labs. Mūsu mehāniķi ir labi pastrādājuši. Ir jauni aptecētāji, pāris jaunas idejas, kas tika realizētas ragu veidošanā, un bija arī jauns slieces materiāls," atzīmēja Mauriņš.

Neskatoties uz pozitīvajiem rezultātiem aizvadītās sezonas otrajā pusē, esot dažas tehniskās lietas, ko Latvijas izlase var uzlabot.

"Uz šīs sezonas lauriem gulēt nevajadzētu, tāpēc arī vēl tagad pamēģinām šo to jaunu, un mehāniķiem ir idejas, ko varētu uzlabot nākamās sezonas sākumā. Visas pārējās nācijas nākamgad būs krietni spēcīgākas un uzsvarus liks uz olimpiskajām spēlēm," skaidroja Mauriņš.

Tehnikas sagatavošanā lielu artavu deva arī Inārs Kivlenieks, kurš pērn pēc karjeras beigām papildināja Latvijas izlases personālu.

"Ināra galvenā loma bija kamanu būve, viņš visu vasaru kopā ar Sandri Bērziņu strādāja Siguldā darbnīcā. Lielākais darbs ir vasarā - sagataves, aptecētāju līmēšana un viss pārējais. Sezonas laikā paralēli kamanu sagatavošanai viņš strādāja arī kā trases treneris. Ināra pienesums komandā bija ļoti liels. Pirms tam pāris gadus bija tikai Sandris Bērziņš un Mārtiņš Rubenis, kuri bija atbildīgi par tehniku. Sportistu un kamanu izlasē ir ļoti daudz, tāpēc divatā ar to tikt galā nevar," uzsvēra Mauriņš.

Sezonas izskaņā savas pirmās uzvaras karjerā svinēja Latvijas kamaniņu sporta jaunā maiņa Elīna Ieva Vītola sieviešu vieninieku sacensībās un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme vīriešu divnieku sacensībās, tāpat pieaugušo elitē veiksmīgu sezonu aizvadīja juniors Gints Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi