Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Bitmete, Madara Bremane, trenere Iveta Staša-Šaršūne

Meitenēm PČ kērlingā junioriem B divīzijā noslēdzies, puiši gaida savu likteni

Šodien, 8.janvārī Latvijas junioru izlases Somijā, Lohjā noslēdza pasaules junioru kērlinga čempionāta B divīzijā pamatturnīru. Meiteņu izlasei zaudējumi pret Turciju ar 5:6 un Čehiju 3:7 liedza turpināt čempionātu, bet puiši pēc zaudējuma Krievijai ar 5:7 vēl cer uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, portālu Diena.lv informēja Latvijas kērlinga asociācijas pārstāvji.

Latvijas meiteņu izlase pēc vienas dienas pārtraukuma bija gatava mesties cīņā par tikšanu izslēgšanas spēlēs. Pirmajā, no atlikušajām divām apakšgrupas spēlēm, viņas tikās ar Turciju. Pretinieces spēli uzsāka ar pēdējā akmens tiesībām, iegūstot divus punktus, ko otrajā endā papildināja ar diviem nozagtiem. Tas nostādīja mūsu izlasi nepatīkamā situācijā pie rezultāta 0:4. Pietuvoties līdz minimumam -1 izdevās pēc sestā enda (4:5). Diemžēl astotajā viņām neizdevās izcīnīt divus punktus, lai panāktu ekstra endu, līdz ar to nācās piekāpties ar 5:6.

Latvijas meiteņu izlases treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes komentārs pēc spēles ar Turciju: “Šodienas pirmā agrā rīta spēle pret stipro Turciju neiesākās mums pozitīvā virzienā – pēc diviem endiem -4. Tomēr trešais un ceturtais ends tiek nospēlēts precīzāk un, uzspiežot savu spēles stilu, turpinājums izskatījās cerīgs. Prieks, ka meitenes spēja mobilizēties un cīnījās līdz galam un nepadevās!”

Otrajā šīs dienas spēlē likme bija augsta – uzvarētājas tiek izslēgšanas spēlēs. Pirmajā endā pret Čehijas izlasi izdodas nozagt punktu, kas dod cerības uz pozitīvu turpinājumu. Tomēr ceturtajā endā gūtie trīs punkti čehietes izvirza vadībā ar 5:2. Mūsu meiteņu komandai atspēlēšanās nevedās, turklāt čehietes nozog punktu arī septītajā endā 3:7. Ar šādu rezultātu spēle noslēdzās un noslēdzās arī Latvijas junioru meiteņu izlases dalība šajā 2019.gada pasaules junioru kērlinga čempionātā B divīzijā.

“Kopumā meitenes apmierinātas ar savu sniegumu un rezultātiem. Protams ir daudz atziņu, kas vēl jālabo un pie kā būtu jāpiestrādā,” pēc spēles ar Čehiju sacīja Staša-Šaršūne.

Puiši savu pēdējo pamatturnīra spēli aizvadīja pret Krieviju. Spēle iesākās līdzīgi, bet pēc ceturtā enda mūsu pretiniekiem izdevās nonākt divu punktu vadībā (4:2). Spēles turpinājumā mūsu puišiem nekādi nedeva iespējas atspēlēties un tā noslēdzās pie rezultāta 5:7, kas sagādāja trešo zaudējumu šajā čempionātā. Patlaban vien atliek gaidīt rītdienas Slovākijas – Krievijas spēles iznākumu, kas arī noteiks mūsu puiši izlases turpmāko likteni šajā čempionātā. Ja Krievijas izlase izcīna uzvaru, tad nonāksim kvalifikācijas spēlē par tikšanu ceturtdaļfinālā, ja viņi zaudē, tad mūsu izlasei čempionāts būs beidzies.

Latvijas puišu izlases trenera Anša Regžas komentārs pēc spēles ar Krieviju: “Diemžēl neizdodas labi LSD metieni un spēli sākam bez pēdējā akmens tiesībām. Visa spēle aizrit kā divu līdzvērtīgu pretinieku cīņa, kurā krievu komandas skipa pēdējie metieni neļauj salauzt spēles gaitu un tieši pirmajā endā bez pēdējā akmens tiesībām zaudēto neizdodas mums atspēlēt. Prieks, ka gandrīz visa spēle tika aizvadīta bez lielām kļūdām gan metienu izpildījumā, gan taktisko lēmumu pieņemšanā Pirmā pasaules čempionātu pieredze ir iegūta. Jāturpina strādāt un progresēt!”

Meiteņu konkurencē zināmas visas komandas, kuras turpinās sacensības par medaļām un iekļūšanu A divīzijā: Skotija, Polija, Vācija, Japāna, Krievija, Anglija, Dānija, Ungārija un Čehija. Savukārt puišu konkurencē pagaidām Koreja un Itālija nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas kārtā. Pārējās komandas būs zināmas pēc rītdienas spēles plkst. 08:00.

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Bitmete, Madara Bremane, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas junioru puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Kristaps Vilks, treneris Ansis Regža.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi