Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Melbārdim dalīta piektā vieta pēc pirmās dienas Phjončhanā, Ķibermanis pakāpjas

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu sestdien ieņem dalītu piekto vietu pēc pirmā brauciena Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu četrinieku sacensībās.

Sacensību līdera Frančesko Frīdriha ekipāžai no Vācijas Melbārža četrinieks summā zaudē 0,66 sekundes, bet trešā vieta, ko ieņem vēl viens vācietis Niko Valters, ir 0,31 sekundes attālumā. Identisks laiks kā Melbārdim ir arī šveicietim Riko Peteram un vācietim Johannesam Lohneram.

Tikmēr otrajā vietā nedaudz negaidīti iekārtojies mājinieks Jundžongs Vons, kurš līderim zaudē jau 0,29 sekundes.

Tikmēr 10. vietā ir Oskara Ķibermaņa ekipāžai ar stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsi un Matīsu Mikni, kas līderiem zaudē 0,89 sekundes.

Pirmajā braucienā Melbārža ekipāža startēja ar 10. numuru, startā sasniedzot trešo laiku (4.86) un ar teicamu sniegumu trasē iekārtojās ceturtajā vietā. Ķibermaņa ekipāžai jau misēklis startā (4.94 - vien 13. laiks), dažas kļūdiņas trases augšā un finišā negaidīti liela atpalicība no līderiem - 15. vieta (+0.64). 

Otrais brauciens neizdevās mūsu vadošajai ekipāžai - tikai 12. laiks finišā un krietni palielinājies atstatums līdz līderu trio. Tikmēr Ķibermanis ar septīto labāko laiku pakāpās par piecām pozīcijām uz desmito vietu pēc pirmās dienas. Mūsu otrajai ekipāžai vien 13. un 10. laiks startā, kur noteikti vēl ir rezerves. Savukārt Melbārža četriniekam abos mēģinājumos trešais labākais starta laiks.

Trešais un ceturtais brauciens tiks aizvadīts svētdien.

Kā vēstīts, divnieku sacensībās Melbārdis ar Strengu sasniedza labāko rezultātu divos no četriem braucieniem, bet summā tika pie bronzas medaļām, sagādājot Latvijas līdz šim vienīgo godalgu Olimpiādē. Tikmēr Ķibermanis ar Mikni bija devītajā vietā, sportistiem paužot lielu neapmierinātību ar sasniegto rezultātu.

Savukārt pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārdis kopā ar Strengu, Dreiškenu un Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

Melbārdis ar stūmējiem četrinieku treniņu pirmajā dienā abos braucienos bija desmitie, ceturtdien Latvijas kvartetam bija sestais un septītais labākais rezultāts, bet piektdien braucienos tika uzrādīts ceturtais un otrais laiks.

Tikmēr Ķibermanis piektdien noslēdzošajā no sešiem treniņbraucieniem uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kamēr pārējos piecos augstāk par devīto vietu netika, četras reizes esot arī otrajā desmitniekā.

Nesen trīsdesmit gadu jubileju nosvinējušais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad neveselais Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas jau pirms četriem gadiem sportistu ļāva saukt par vienu no labākajiem pasaulē.

2014.gadā Sočos guva piekto vietu divnieku sacensībās, kā arī sudrabu četriniekos. Kopš tā laika viņš divniekos ieguvis pa vienam sudrabam pasaules un Eiropas čempionātos, bet četriniekos izcīnījis pa zeltam pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī ticis pie vairākām bronzas godalgām.

Tikmēr Ķibermanis startēja jau Soču olimpiskajās spēlēs, kur guva 16.vietu divniekos un 14.vietu četriniekos, bet 2016./17.gada sezonā viņš pirmoreiz karjerā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās un pašlaik to kopā paveicis jau septiņas reizes. Pērn Ķibermanis guva trešo vietu Eiropas čempionāta divnieku sacensībās, bet šosezon viņam līdz panākuma atkārtošanai pietrūka pavisam maz.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis guva piekto vietu, kamēr Ķibermanis bija septītajā pozīcijā, abām ekipāžām pa reizei kāpjot uz goda pjedestāla.

Pirms gada pirmajās sacensībās Phjončhanā Ķibermanis kāpa uz goda pjedestāla gan divniekos, gan četriniekos, kamēr Melbārdis bija ceturtais četriniekos, bet divniekos samierinājās ar 12.vietu. Tāpat Ķibermaņa ekipāžai pirms olimpisko spēļu sākuma pieder starta rekords.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi